Mihelis: Ne mogu da predvidim kako će se dodatna težina odraziti na performanse “elantre”

WTCR šampion iz 2019. Norbert Mihelis nije imao sjajan početak sezone, i trenutno je 10. u generalnom plasmanu.

On je ipak stigao do podijuma u drugoj trci na Eštorilu, a pred vikend na Aragonu izrazio je određenu bojazan zbog težine koju nosi “elantra”.

“Imali smo testove, mislim da smo spremni, ali ne mogu tačno da predvidim kako će se dodatna težina odraziti na naše performanse”, rekao je Mihelis.

“Mislim da je bez obzira na to naš paket dovoljan da možemo da se borimo za plasman u prvih 10 u kvalifikacijama. To je moj cilj, da krenem iz prve polovine i odvezem dve čiste i pametne trke. Imamo oružje da osvojimo mnogo poena na Aragonu”.

Mihelisov timski kolega Gabrijele Tarkvini takođe nije briljirao na startu sezone, posebno što mu se dogodilo i pucanje pneumatika dok je vodio u prvoj trci na Eštorilu.

“Aragon je staza koju dobro poznajemo, trkali smo se čak dva puta prošle sezone. Meni lično se veoma dopada, jedna je od mojih omiljenih staza”, otkrio je Tarkvini.

“Posebno sam uzbuđen jer se ponovo trkamo pred publikom, a na Aragonu je moguće preticanje gotovo na svakoj krivini i zoni kočenja. Nadam se da će auto biti dobar što se brzine tiče, a svima nam je prioritet da osvojimo što je moguće više poena”.

Sva četiri “hjundaija” će nositi dodatnih 10 kilograma po Balansu performansi i 40 kg kompenzacione težine.
“Kompenzaciona težina će imati efekta na ovaj vikend, ali sam siguran da će naše iskustvo na ovoj stazi, kao i test koji smo imali, dozvoliti da to prevaziđemo”, rekao je Gabrijele Rico, šesf ekipe BRC rejsing.