Mikica Vesnić, vikend za zaborav

Iz problema u problem – tim rečima ljudi iz tima ASK Sport auto Vesnić opisuju prvi trkački vikend Milovana Mikice Vesnića u ETC kupu.

Napori koje je ekipa u subotu uveče ulagala da poboljša svoj BMW 320si pred nedeljne trke i bukvalno su pali u vodu kada je počela kiša, po prognozi prvobitno najavljena za nedeljno popodne. Automobil se u takvim uslovima u trci 1 pokazao toliko neupravljivim da se i osmo mesto u klasi može smatrati određenim uspehom.

„Radili smo tokom cele noći i BMW podesili, ovoga puta prema našim idejama i dugogodišnjem iskustvu. Ono što smo vozili prethodna dva dana po savetu inženjera nije davalo rezultate, pa smo želeli da u glavi raščistimo ko je u pravu. Jutarnji vorm-ap od petnast minuta bio je i jedini test. Nažalost, kiša je sve pokvarila a vremena za dodatne prepravke nije bilo. Prvu trku, koja je bila prepuna incidenata, vozio sam bukvalno da preživim, a vožnja je više podsećala na disciplinu drift. Između trka odlučili smo da drugi put ne izlazimo na stazu, jer nismo mogli  gotovo ništa da dobijemo, a mogli smo sve da izgubimo. Ovaj vikend ćemo pokušati da zaboravimo, a već imamo plan za nastavak. Nadamo se ostvarljiv, ali o tome više kada se vratimo kući, sednemo i sve dobro izanaliziramo,“ poručio je Vesnić iz Francuske.

2 Comments

  1. Kakvi su to inzenjeri. Ma motka njima treba. Kao da rade za dzabe. Pa i da rade za dzabe to nema smisla i opravdanja. Pa nemamo mi 100 trka ove sezone pa da se oni zajebavaju.Mikice moze to bolje bez njih ne arci pare za dzabe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 + 17 =