Milenko Vuković: Fokus vikenda mi je bio da Milanu pružim što udobniji ulaz u TCR svet

Iza Milenka Vukovića je trkački vikend TCR Istočna Evropa u Poznanju, gde je debitovao i njegov sin Milan.

“Reno megan” je nosio maksimalnih 40 kilograma balasta, pa i nije bilo očekivano da će Vuković blistati kao na prethodnim vikendima.

“Vozio sam kvalifikacije trudeći se da sačuvam gume. Znao sam da će ovog puta biti veoma teško ili čak nemoguće da osvojim pol-poziciju. Iako sam krenuo sedmi, imao sam dobar tempo u trci i završio je na četvrtom mestu. U drugu trku sam ušao sa trećeg mesta, a imali smo dragocene podatkje iz prvog sprinta i setovali smo auto sa maksimalnim balastom u pravom smeru. Zahvaljujući tome sam uspeo da izbijem na čelo kolone, ali su onda krenuli tehnički problemi. Morao sam da budem nežniji sa upravljačem, jer je dva kruga pre kraja servo prestao da radi i morao sam da odustanem”, kaže Vuković.

Ipak, u fokusu vikenda bio je njegov sin Milan, koji je debitovao u Poljskoj u TCR autu bez ikakvih prethodnih testova.

“Moj Milan je sve pozitivno iznenadio, pokazao je neverovatnu prilagodljivost prema nečemu što je novo i to za kratko vreme. Poznajem mnogo iskusnih vozača koji bi prvo tražili testiranje automobila pre odlaska na trkački vikend, bez obzira na iskustvo. Fokus vikenda mi je bio da sinu pružim što udobniji ulaz u TCR svet i mislim da sam uspeo”.

“Milan je u četvrtak prvi put izapšao na stazu u “meganu” i prvi put je vozio na slik gumama. Na tom izlasku je kasnio oko dve sekunde, jer mu je bilo neobično da koči bez serva. Posle upoređivanja podataka sa mojim, ponovo smo izašli na stazu i imao skoro isto vreme kao ja, ukupno je bio treći. Na kvalifikacijama je imao peh sa strujom, pa se zato nije bolje pozicionirao. Trku 1 je završio sedmi, a u drugoj je odustao jer je posle oštrog prelaska preko ivičnjaka oštetio hladnjak”, ponosno priča Vuković i dodaje da vikend na Poznanju nikad neće zaboraviti.

“Pokazao je da je veoma talentovan, a ja sam ubeđen da će se Milan ubrzo boriti za najbolje pozicije u TCR kategorijama, bez obzira koju seriju odluči da vozi. Srećan sam što sam mu omogućio nastavak karijere u najpopularnijoj turing seriji i to sa našim vlastitim proizvodom”.