Miler i Erlaher prvi put zajedno na podijumu: Ovo je emotivan dan za nas

Dvojica vozača Cijan rejsinga Ivan Miler i Jan Erlaher popela su se na podijum u trećoj WTCR trci u Vila Realu.

Oni su kroz cilj prošli kao drugi i treći, a ovaj rezultat su posvetili preminulom mehaničaru njihove ekipe, kome je i cela startna rešetka u Vila Realu odala poštu minutom ćutanja.

“Ovo je emotivan dan za nas. Prvo jer sam na podijumu sa mojim sestrićem Janom. Ipak, najpre zbog toga što smo prošle noći prerano izgubili kolegu i prijatelja. Do ponoći nismo bili sigurni hoćemo li se uopšte trkati, a onda je njegova porodica poručila da treba da izađemo na stazu i napravimo dobar rezultat i mi smo to učinili”, rekao je Miler.

Erlaher se u Portugalu prvi put u životu popeo sa svojim ujakom na podijum i složio se sa njim da je dan bio veoma emotivan.

“Emocije su podeljene, između sreće zbog podijuma sa Ivanom i tuge zbog gubitka kolege i prijatelja. Osvojio sam dva podijuma i mnogo važnih poena, a sve što sam postigao posvećujem njemu i njegovoj porodici”, dodao je Jan.

Ted Bjerk nije imao sjajan vikend u Portugalu, ali je i dalje treći u generalnom plasmanu. On je u tri trke jednom kroz cilj prošao sedmi i jednom osmi.

“Izgubili smo kolegu sa kojim smo delili strast prema trkanju i ovog vikenda smo se trkali za njega. Iz prvog dela sezone treba dosta toga da naučimo o našem novom automobilu i da se vratimo snažniji kad počne azijska turneja i nastavak sezone”, ispričao je Bjerk.

Endi Priol se u Vila Realu namučio sa stazom koju nije poznavao, ali je ipak osvajao bodove u dve trke.

“Osvojio sam nešto poena, a u trećoj trci me je zaustavilo pucanje gume. Veoma sam ponosan na ljude u timu i kako su se borili u ovoj teškoj situaciji. Mislima smo sa porodicom našeg dragog kolege”, prokomentarisao je Priol.

Na kraju evropske turneje, Bjerk zaostaje za vodećim u generalnom plasmanu 51 poen, dok su Miler i Erlaher napredovali na tabeli na šesto i sedmo mesto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 5 =