Miler: Našao sam novo zadovoljstvo u trkanju, možda ću se takmičiti i 2019.

Photo Clement Marin / DPPI
Sajam Nautike

Četvorostruki turing prvak Ivan Miler izgubio je šansu da bude bodovno blizu Gabrijelea Tarkvinija pred WTCR finale, ali je i dalje u ozbiljnoj igri za titulu 2018.

Posle objave da odlazi u penziju na kraju sezone 2016, on se pridružio Polstar Cijan rejsingu 2017. kao razvojni vozač i stručni konsultant, a na kraju sezone je ponovo seo u kokpit i jednoklratno se trkao u Kataru.

Ove sezone ušao je u novoosnovani WTCR sa sopstvenom ekipom sa dva “hjundaija i30 N”, a on i Ted Bjerk pokazali su veliko majstorstvo i iskustvo u novoj eri globalnog svetskog turing trkanja.

Iako je na početku sezone ovaj projekat označen kao jednogodišnji, sve je govorilo da je ta ekipa samo maska za nastavak programa Cijan rejsinga, koji je rezultirao razvojem nedavno predstavljenog automobila “lynk&co 03 TCR” za 2019.

Cijan rejsing najavio je da će Bjerk učestvovati u ovom projektu, ali se logičnim sledom dešavanja postavlja pitanje hoće li tu biti mesta i za Milera.

“Još ne mogu da potvrdim hoću li se trkati sledeće godine”, rekao je 49-godišnji Alzašanin ya TouringCarTimes. “Ne želim da kažem da neću. Ove godine nisam hteo da se trkam, ali sam želeo moju ekipu u tom šampionatu i morao sam da se vratim. Mislim da moja brzina nije loša, a izgleda da još mogu da se borim za titulu. Našao sam novo zadovoljstvo u trkanju”.

Miler odlazi na WTCR finale u Makau sa 39 poena zaostatka za vodećim, a u igri je još 87 bodova.

“Matematički, još je moguće da osvojim naslov, ali mislim da će biti komplikovano. Ali Makau je Makau, prestonica kockanja, pa se nikad ne zna”, dodao je on.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen − 5 =