Miler posle debakla na Suzuki: Već sam fokusiran na narednu trku u Makauu

Vozaču Cijan rejsinga Tedu Bjerku dodeljeno je treće mesto posle treće trke japanske WTCR runde.

To je Šveđanina dovelo na treće mesto u generalnom plasmanu, sa zaostatkom od 45 poena za vodećim Gerijerijem.

“Fokus ovog vikenda bio je da ostanemo dosledni, izbegnemo probleme i osvojimo što je više moguće bodova. Mislim da smo ispunili sve što smo zacrtali. Makau će biti veoma težak, jer su “hjundii” mnogo brži na pravcima, iako imaju smanjenje snage motora na 97,5 odsto kao i naši automobili. Ipak ne gubim nadu, kao ni u dosadašnjem toku sezone”, rekao je Bjerk.

Vikend Ivana Milera počeo je udesom, pa u kvalifikacijama nije postigao značajniji rezultat i sve tri trke startovao je sa začelja. Ipak, četvorostruki svetski prvak uspeo je da osvoji poene u sve tri trke.

“Ovo sigurno nije rezultat koji mi je bio potreban ovog vikenda. Već sam fokusiran na narednu trku u Makau”, kratko je prokomentarisao Miler, koji sa Gerijerijem zaostaje 50 bodova.

Endi Priol je imao uzbudljivu subotu, posle incidenta sa Katsburgom i kazne zbog neprimerene gestikulacije, trku 3 je završio na sedmom mestu.

“Morao sam dosta da se branim tokom cele treće trke. Zahvaljujući činjenici da su se Tarkvini i Haf veoma fer borili, nisam imao problem. Iako nisam uspeo da ostvarim rezultat koji sam hteo, veoma sam srećan što sam uspeo da uđem u borbu za najviše startne pozicije u kvalifikacijama. To je ono što je važno za narednu trku”, ispričao je Priol.

Najgore od svih pilota “lynk&co” prošao je Jan Erlaher, koji je uz srazmeno loše rezultate još dobio i kaznu u trci 3.

“Kad startuje sa začelja, ne možete da očekujete više nego što smo ostvarili. Imao sam zaista ozbiljnu bitku sa Farfusom, ne mogu da nađem pristojnu reč za ono što je radio. Veoma sam razočaran”, kazao je Erlaher.

Cijan rejsing izgubio je vođstvo u poretku timova od Minih motorsporta, iako su ove ekipe bodovno izjednačene sa po 481 bodom.

Sezona se nastavlja polovinom novembra na legendarnoj uličnoj stazi Guja u Makauu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight + twenty =