Miler posle debakla u kvalifikacijama: Situacija je očigledno frustrirajuća

Početak WTCR vikenda u Slovačkoj za ekipu Cijan rejsing bio je veoma težak, jer je njihov automobil “lynk&co” najteži na stazi.

Osim maksimalne težine po BoP, snaga motora smanjena je na 97,5%, a Slovakija ring važi za brzu stazu.

Ted Bjerk je napravio najbolje vreme od svih vozača švedske ekipe, startovaće 11. u trkama 2 i 3. Staza je u kvalifikacijama bila sasvim suva, a u nedelju se na autodromu pored Bratislave očekuje kiša.

“Nisam očekivao ništa od kvalifikacija, pa je 11. pozicija sasvim prihvatljiva, s obzirom na posledice. Težina i redukcija motora igraju veliku ulogu kad je naš tempo ovog vikenda u pitanju. Nadam se da će u nedelju zaista pasti kiša, to može da nam ide naruku”, rekao je Bjerk.

Njegov timski kolega Ivan Miler bio je najbolje plasiran u prvoj kvalifikacionoj sesiji, zauzevši 17. mesto sa 1,446 sekundi zaostatka za vodećim, dok su ostali Cijanovi vozači ostali na samom dnu tabele.

“Situacija je očigledno frustrirajuća, a mi ne možemo ništa drugo da uradimo osim da nastavimo sa radom pognutih glava”, rekao je čestvorostruki prvak sveta.

Najgore su prošli Jan Erlaher i Endi Priol, koji će startovati sa 26. i 27. pozicije u prvoj trci, a sa 25. i 23. mesta u trkama dva i tri.

“Biće veoma nezgodno startovati u sve tri trke sa tako niskih pozicija. Ako bude kiše, možemo samo da se nadamo nekom haosu ispred nas”, kratko je prokomentarisao Erlaher.

“Veoma je teško svima u ekipi. Borićemo se hrabro, u nadi da možemo da osvojimo bar neki poen u trkama koje će se voziti u drugačijim uslovima nego što smo ih imali u kvalifikacijama”, dodao je Priol.

Prva trka slovačke WTCR runde počinje u nedelju od 10.45.