Miler: Posle izlaska sigurnosnog vozila nisam mogao da zadržim Vernea, bio je predobar

Photo Alexandre Guillaumot / DPPI

Ivan Miler je prvu trku WTCR finala sezone u Makauu završio na drugom mestu i smanjio je bodovnu razliku za liderom šampionata, Gabrijeleom Tarkvinijem, sa 39 na 33 poena.

Taj rezultat može veoma korisno da posluži Alzašaninu, jer će u nedelju oba puta startovati ispred italijanskog suparnika.

Sa još 55 poena u igri u poslednje dve trke sezone, borba za titulu sada se svela na dvomeč turing veterana.

Miler je svoju glavnu šansu video u startu trke. Krenuo je agresivno i za sobom ostavio Roba Hafa i Estebana Gerijerija, ali mu se na repu “hjundaija” pojavio novi i, ispostavilo se moćniji suparnik, konačni pobednik Žan-Karl Verne.

Njegov “audi” četvorostruki WTCC šampion nije uspeo da zadrži za sobom.

“Video sam da je u krugu za zagrevanje Rob Haf krenuo dosta loše i znao sam da tu postoji šansa”, ispričao je Miler. “Nisam očekivao da ću izvesti bolji start od njega, ali srećom prišao sam mu sa unutrašnje strane u prvoj krivini. Onda je srećom Žan-Karl bio iza mene i dao mi brzinu da ostanem na čelu…”

“Posle izlaska sigurnosnog automobila više nije bio poente, nisam mogao da ga držim iza sebe pa su za mene postojale dve opcije: mogao sam da mu zatvorim vrata, ali je bio preveliki rizik da izgubim dve ili tri pozicije, pa sam se radije odlučio da ga pustim i osiguram drugo mesto. Pokušao sam da mu nametnem pritisak ali je bio previše dobar.”

Što se borbe za titulu tiče, Alzašanin nije želeo mnogo da priča o tome: “Nema mnogo scenarija, ja ću dati sve od sebe i videćemo kakav će biti rezultat”.