Miler: Sistem Balansa performansi nam uopšte ne pomaže

Photo Florent Gooden / DPPI

Evropski deo turneje Svetskog kupa turing automobila završiće se ovog vikenda na ulicama Vila Reala.

Ekipa Cijan rejsing imala je dosta uspona i padova u dosadašnjem toku sezone, ali Ted Bjerk ipak stiže u Portugal kao treći u generalnom plasmanu.

Prošle godine na ovoj stazi bio je učesnik majke svih karambola u prvoj trci, ali je u trećoj veoma superiorno trijumfovao.

“Iz prošle godine pamtim ogroman napor koji je moja ekipa uložila da mi osposobi automobil i dovede me u priliku da pobedim. Osećam se sjajno što se vraćam na tu uličnu stazu, koja odgovara mom trkačkom stilu i u kojoj uživam. Još smo u igri za titulu i moj cilj je, naravno, da smanjim zaostatak za vodećima. Mislim da možemo da napravimo dobar rezultat ovog vikenda”, smatra WTCC šampion iz 2017.

Ivan Miler je, za razliku od timskog kolege, imao sreće da 2018. izbegne udes u prvoj trci i da pobedi.

“Moj cilj je da uvek uradim svoj posao najbolje što je moguće. Međutim, sistem Balansa performansi nam uopšte ne pomaže, ta frustracija košta nas jasnoće u radu i potrebno nam je da je ponovo pronađemo. Nadam se već ovog vikenda u Vila Realu”, rekao je Miler.

Njegov sestrić i timski kolega Jan Erlaher takođe traži svojevrsnu osvetu na stazi, posle teškog vikenda na Nirburgringu.

“Jedva čekam vikend u Portugalu i nadam se da će nam se sreća promeniti. U Nemačkoj nam je svima bilo teško, ali smo izvukli pouke. Brze krivine i šikane na Vila Realu trebalo bi da odgovaraju našem automobilu. Da li baš možemo da se borimo za pobede, to ćemo znati tek kad vikend počne. Glavni cilj je da osvojimo što je više moguće bodova i napredujemo na tabeli”, ispričao je Erlaher.

Trostruki šampion sveta Endi Priol nikada se nije trkao u Vila Realu, ali ima bogato iskustvo na uličnim stazama.

“Ovo će mi biti prvi odlazak na tu stazu, a u Portugalu sam vozio uličnu stazu Oporto, što je stotinak kilometara daleko, na obali. Ona mi se mnogo dopala i 2007. sam uspeo i da pobedim. Uvek sam voleo da vozim po ulicama, a ova staza izgleda da će biti veoma izazovna i brza. Nadajmo se da će “lynk&co03″ ići dobro i da ćemo imati više sreće”, dodao je Priol.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 + 17 =