Miler: Vikend u Makauu je bio savršen, vratio sam se u igru za titulu

Photo Florent Gooden / DPPI

Švedska ekipa Cijan rejsing imala je najuspešniji vikend u Svetskom kupu turing automobila u ovoj sezoni.

Automobili “lynk&co” potpuno su dominirali na uskim ulicama Makaua, Ivan Miler je trijumfovao dva puta , dok je Endi Priol ubeležio prvu pobedu ove sezone.

Četvorostruki prvak sveta je u prvoj trci vodio od starta do cilja, dok je u drugoj imao nešto teži posao, ali je uz pomoć timskih kolega sa petog startnog mesta pored karirane zastave prošao kao prvi. Francuz je nadoknadio 48 poena u odnosu na vodećeg u generalnom plasmanu i sada je treći sa bodovnim zaostatkom od svega 11 bodova.

“Vikend je bio savršen, nisam mogao da očekujem više. U drugoj trci sam znao da, ako želim da pobedim, moram da prođem “alfu” i “hondu”, a posle će mi timske kolege pomoći. Bio sam fokusiran na to”, kaže Miler.

“Timski dogovor je bio da Jan propusti Teda na startu, a da ih ja prođem obojicu ako stignem do njih. Veoma sam im zahvalan, jer su oni mogli da budu na mestu pobednika”.

Miler se osvrnuo i na situaciju u šampionatu, u kojem je ostalo na raspolaganju jos 85 poena, a u igri su ostala praktično samo tri vozača.

“Sezona je gotova kad se završi poslednja, trideseta trka. Vratio sam se u igru za naslov i videćemo kako će to izgledati u Maleziji”.

Njegov timski kolega Endi Priol zna kako se pobeđuje u Makauu, jer je baš tu tri puta osvajao titulu svetskog šampiona.

“Veoma sam ponosan na trijumf u Makauu, prvi put sa automobilom sa prednjim pogonom. Trka je bila veoma teška, bio sam na 110 odsto na svakoj krivini, ali je osećaj fantastičan”, kaže pobednik trke 3.

“Haf je specijalista za Makau, naradio sam se tokom cele trke, zato mi je pobeda još draža. Borba za titulu je veoma tesna, pa želim da se zahvalim timu što mi je dozvolio da pobedim. Naš šef Kristijan Dal je trkač, zna šta znači želja za pobedom”, pojasnio je Priol.

Britanac je ispričao i da ta pobeda ima posebnu težinu jer je njegovoj ćerki 16. rođendan.

“Ona se rodila kad sam se trkao u Makauu, poranila je mesec dana, i svake godine sam propuštao njen rođendan. Zato njoj posvećujem ovu pobedu”.
Ted Bjerk je u Makauu izgubio podršku tima u borbi za titulu i njegov je zadatak bio da pomogne Mileru.

“Napravili smo neverovatan rezultat za tim. Imamo sjajnu saradnju unutar ekipe, pomažemo jedni drugima i zato smo toliko jaki. Borićemo se do kraja, neće biti lako”, prokomentarisao je WTCC šampion iz 2017.

Najmlađi član Cijan rejsinga Jan Erlaher sklanjao se kome je trebalo, ali je ipak uspeo da se probije na peto mesto u generalnom plasmanu.

“Osvajao sam bodove u sve tri trke, a tim je učvrstio vođstvo u ekipnom poretku. Vikend za nama je bio odličan, a već smo si fokusirani na finale na Sepangu”, dodao je Erlaher.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve + seventeen =