Miljković lako do pobede u klasi, Milovanović nadomak podijuma, Kastratović peti

Beogradski automobilista Nikola Miljković rutinski je osvojio prvu trku D4-3500 klase Nagrade Hrvatske 2019. na automotodromu Grobnik.

Miljković je startovao s danas izborene pol-pozicije. Apsolutno neugrožen vodio je tokom svih 17 krugova i posle 26 minuta, 29 sekundi i 046 hiljaditih dovezao je svoju “kupru TCR” do trijumfa u klasi, a apsolutno sedmog mesta u D4 GT diviziji.

Nikolin najbrži trkački krug iznosio je 1:31.958.

Drugo mesto pripalo je Mađaru Gaboru Kišmarti-Lehneru u Zengeovoj “kupri”. On je u 15. krugu prestigao dotle drugoplasiranog posustalog Italijana Federika Boreta u “BMW-u M3” i tako su raspodeljene pozicije na pobedničkom postolju.

Nemanja Milovanović je sa “seat leon rejserom” trku završio četvrti i upisao prve bodove na Grobniku. U finišu trke i on je pristizao Boretov “BMW”, ali nije bilo daha za eventualno preticanje. Milovanović je lično najbrži krug izvezao u vremenu 1:33.176.

Kao poslednji, peti u klasi, na cilj je stigao Zoran Kastratović u “ševi kruzu”. Njegov najbrži krug iznosio je 1:33.038.

Takmičarski vikend CEZ D4 GT divizije nastavlja se nedeljnim kvalifikacijama, koje počinju u 9:10. Trka 2 biće vožena u 13:25.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen − 10 =