Miljković testirao u Barseloni, sve izvesniji nastup na finalu TCR Evropa

Bivši evropski šampion na brdskim stazama Nikola Miljković odvezao je četvoročasovni test na stazi Katalunja.

Uz podršku sadašnjeg tima Lein rejsing, kao i prethodnog, Real motorsport, tročlana ekipa koju su činili Nikola Miljković, jedan mehaničar i vozač kombija boravila je na testu u Barseloni, gde će 20. i 21. oktobra biti voženja poslednja runda ovogodišnjeg izdanja TCR Evropa.

Po rečima ljudi iz Miljkovićevog tima, test “kupre” prošao je kako je očekivano.

“Ozbiljno smo se pripremili za taj kratki test, i tehnički i vozački, i sve zacrtane planove smo ostvarili. Izuzetno smo zadovoljni onim što je učinjeno na Katalunji i nadamo se da će nam to kratko iskustvo puno značiti na završnom trkačkom vikendu TCR Evropa.

Plan je bio da se testira i vozilo i vozač, odnosno da vidimo koliko smo konkurentni. Na stazi je bilo prisutno više od deset TCR vozila i možemo biti jako zadovoljni rezultatima koji su postignuti do kraja test dana.

Deo priprema za vikend u Barseloni obavljen je tokom runde TCR Evropa u Monci.

“Prisustvovali smo prethodnoj trci TCR Evropa, uz veliko gostoprimstvo našeg prijatelja Igora Stefanovskog. Svaki detalj nam je bio od značaja, pogotovu prilika da dobijemo iscrpne informacije od inženjera Miroslava Rastovića koji već dugi niz godina sa velikim uspehom vodi trkačke timove.

Ekipa Nikole Miljkovića ističe da joj je cilj da automobil bude maksimalno pripremljen za nastup na TCR Evropa i nada se da će se iz Španije vratiti zadovoljna postignutim rezultatima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × two =