Miloš Pavlović ostao bez podijuma zbog kvara u pretposlednjem satu 24-časovne trke

Srpski automobilista Miloš Pavlović, oficijelni vozač Lamborginija i takmičar Graser rejsinga, učestvovao je prošlog vikenda na inauguralnoj Hankuk 24H Portimao trci, jednoj od rundi 24H serije.

Miloš je bio u petočlanoj posadi “lamborginija hurakan GT3” #963 i u kvalifikacijama je zauzeo treće startno mesto apsolutno i drugo u A6-Pro klasi, zahvaljujući vremenu kruga od 1.45.012 (prosečna brzina 159,51 km/h).

Već u prvom krugu portugalske trke izdržljivosti, Pavlović je preuzeo vođstvo i na kraju prvog sata vožnje napravio je prednost od 15,5 sekundi.

“Hurakan” #963 je bio u prva tri tokom 22 od 24 sata i izgledalo je da je na sigurnom putu ka pobedničkom postolju, a onda je na automobilu otkazala poluosovina.

Tim Graser je brzo otklonio kvar, ali je posadi “lamborginija” izmakao podijum. Kvintet u sastavu Pampanini – Lenc – Pavlović – Brekers – Kalamija prešao je 691 krug i sa zaostatkom od 31 kruga za pobednikom završio je kao osmi apsolutno, a četvrti u klasi.

“Početak ove trke je bio idealan i sve je krenulo kako treba”, izjavio je Miloš. “Vodili smo trku i ujedno imali jedan od najboljih automobila. Nažalost, siguran plasman na podijumu izgubili smo zbog tehničkog kvara. To su trke, ponekad umeju da budu surove.”