Milovanović: Kiša je moja moć, pomogla mi je da razoružam konkurenciju

Srpski automobilista Nemanja Milovanović imao je težak početak vikenda na Grobniku, gde se ovog vikenda borio za opstanak na čelu tabele šampionata Centralnoevropske zone na kružnim stazama.

Posle solidnog nastupa u subotu, on je uveče dobio jake bolove u leđima, završio u Hitnoj pomoći i do pred start trke nije znao hoće li moći da vozi. Posle nekoliko injekcija i lekova protiv bolova, Milovanović je ipak seo u auto.

“Priželjkivao sam da padne kiša, jer sam video da ne mogu da se borim sa automobilima sa sekvencijalnim menjačem i osećao sam se nemoćno. Znam koliko inače mogu da budem brz, ali je kiša moj najbolji prijatelj, to se videlo i na prethodnoj rundi na Red bul ringu. Kiša je moja moć i pomogla mi je da razoružam konkurenciju”.

“Srećan sam što sam osvojio nove bodove, što sam i dalje vodeći i što imam velike šanse da opstanem u top tri do kraja CEZ sezone”, dodaje on.

Staze koje su na programu u ostatku godine Milovanoviću su nepoznate.
“Slovačka i Brno će biti teži od dosadašnjeg toka sezone, jer ne poznajem staze. Brno sam možda prošao u nekoj igrici, ali Slovačku ni toliko. Iskreno, očekujem da budem pozadi, ali ću da se borim najbolje što znam”.

Beogradski trkač je još jednom uputio izvinjenje Kastratoviću zbog jučerašnjeg incidenta, ali je i pohvalio timskog kolegu za današnji nastup.
“Čestitam Kastratoviću, veoma mi je drago što su dva Srbina bila na podijumu. Odlično je i što se Kišmarti-Lehner vratio u igru, jer će biti veoma zanimljivo do kraja.”

“Ponovo moram da se zahvalim mom sponzoru Planetwin 365, bez čije podrške ne bih bio tu gde jesam, ali i mojoj supruzi koja je uvek uz mene. Moram da istaknem neverovatan trud mog mehaničara Mirka Dragojevića, koji je potpuno sam radio na autu ceo vikend, a posebnu zahvalnost dugujem i hrvatskom kolegi Zoranu Kotromanoviću koji mi se našao u nevolji kad mi je pozlilo”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 + seventeen =