Milovanović novi CEZ šampion: Drago mi je što je titula ostala u Srbiji

Šampion Centralnoevropske zone za 2019. Nemanja Milovanović proslavio je novo odličje u svojoj kolekciji pred svojom publikom na beogradskom Ušću.

On je svoj “seat leon rejser” dovezao do trećeg stepenika podijuma, što mu je donelo dovoljno bodova da pre kraja sezone trijumfuje u CEZ.

“U trci nije bilo većih problema. Jedini incident desio se između mene i Kukića, kog je trebalo da prođem za krug, ali on nije ispoštovao signalizaciju, odnosno plavu zastavu. Malo smo se zakačili, ali na sreću po mene, bez ozbiljnih posledica. Kako sam i najavio, nisam imao nameru da se nešto trkam i jurim, jer mi je bio potreban bod da obezbedim titulu. Pred kraj sam malo pojačao tempo i sustigao Kastratovića, pa smo na taj način ipak prikazali publici borbu na stazi”, objašnjava Milovanović.

“Drago mi je što je titula ostala u Srbiji, jer je prošle godine šampion bio Milovan Vesnić. Druga stvar zbog koje sam posebno srećan je što sam titulu osvojio pred mojoj publikom. Bilo je veoma emotivno, jer je mnogo ljudi došlo da me podrži, stvarno sam im beskrajno zahvalan na tome. Zahvaljujem se i vašem portalu, mom sponzoru Planetwinu i svojoj porodici, vi ste mi davali vetar u leđa i učnili sve ovo mogućim”, uzbuđen je bio beogradski trkač, koji je prošle sezone na istom mestu proslavio srpsku titulu.

Što se poslednje trke u sezoni tiče, Nemanja još razmišlja da li da sledećeg vikenda vozi u Brnu.

“Pravo da vam kažem, ne ide mi se sa Ušća jer mi je mnogo lepo (smeh). Kad se emocije slegnu, sutra ću razmisliti da li da idem u Brno. Potrebu nemam, ali ako budžet dozvoli, možda bi bilo dobro da naučim i tu stazu, jer će ona sigurno ostati u CEZ kalendaru i dogodine. Ne bih voleo da mi se dogodi kao prošlog vikenda u Slovačkoj da imam samo dva treninga da savladam stazu. U svakom slučaju, bićete na vreme obavešteni šta sam odlučio”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 4 =