Minih motorsport neće nastaviti saradnju sa Hondom 2019?

Iako je WTCR sezona 2018. nedavno završena, već uveliko se spekuliše kako bi startna rešetka mogla da izgleda 2019.

Dosad je potvrđeno šest vozača – Gabrijele Tarkvini, Norbert Mihelis, Augusto Farfus i Niki Katsburg voziće “hjundai i30 N”, a Ivan Miler i Ted Bjerk “lynk&co” Cijan rejsinga.

Posle solidnog izdanja u minuloj sezoni, Minih motorsport je očekivana ekipa i za 2019, ali je, na osnovu pisanja specijalizovanih medija, to za sada ipak neizvesno.

“I dalje pregovaramo sa Hondom. Imali smo odličnu saradnju 2018, borili se za sam vrh, ali zasad nismo postigli dogovor za sledeću sezonu”, rekao je šef ekipe Dominik Grajner.

“Sagledavamo kakav bi sportski i komercijalni paket bio dobar za nas. Prošle godine smo bili konkurentni, ali će 2019. biti teža i veoma je važno da zajednički pronađemo najbolju soluciju. Bilo bi lepo da nastavimo sa Hondom, ali razmatramo i druge opcije”.

Što se japanskog brenda tiče, zna se da Tijago Monteiro ima ugovor i za 2019. (ukoliko mu zdravstveno stanje dozvoli da se trka), a treće mesto na kraju 2018. sigurno stavlja Estebana Gerijerija u poziciju da može da se nada sedištu i dogodine.

Ukoliko predlog promotera serije Fransoa Ribeira da se broj automobila po brendu svede na četiri bude usvojen na FIA savetu, to bi ostavilo prostora za još samo dva vozača koji bi se trkali u “hondi sivik”.

Leopard rejsing ima dvogodišnji ugovor sa Gordonom Šedenom, koji ima podršku Audi sporta, pa je verovatno da će ova ekipa servisirati dva “audija RS3 LMS”. Sa istim brendom, prema najavama, trebalo bi da se takmiči i Komtuju rejsing, ali sa dva umesto dosadašnja četiri automobila. U slučaju belgijske ekipe pominje se i opcija da druga dva automobila budu “kupre”.

Prostora ima i kad je novi brend “lynk&co” u pitanju, ukoliko Džili grupa bude u prilici da podrži program od četiri automobila. Za jedno sedište u kineskom autu viđen je Jan Erlaher, ali se ne zna u kojoj ekipi.

Brendovi o kojima dosad nije bilo reči, a koji se očekuju na startu WTCR sezone 2019, su “VW golf”, “alfa romeo”, “kia”, “pežo” i “opel”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 1 =