Mirko Milovanović za Serbiaring: Očekivao sam da će “ford” praviti probleme, ali ne ovolike

foto: izahorizonta

Dečje bolesti nedavno iznova sklopljenog i temeljno obnovljenog “ford fokusa” silno su namučile Mirka Milovanovića na subotnjim vožnjama na Ušću.

Na prvom treningu, motor je radio isprekidano i ostajao “kratak” za 600 do 700 obrtaja. Na drugom, problem su pravili menjač i kočnice, ali je Milovanović ipak postigao treće vreme (1:03.250) i obezbedio drugi startni red za nedeljnu trku Divizije 4.

“Očekivao sam da će auto praviti probleme, ali ne da će ih praviti ovoliko”, kazao je vozač “fokusa” za naš portal. “Na prvom treningu je problem bila pumpa za gorivo. Dan je bio pakleno vreo, motor je dostigao 100 stepeni, a prednja kočiona klešta su se iskrivila od toplote. Držao sam ručicu menjača da ne ispadne iz treće brzine.”

Nadam se da ćemo noćas rešiti probleme, popravićemo menjač i ispraviti klešta. Sad nam sledi skidanje menjača. Ako stignemo sve da uradimo, mislim da mogu da se borim i za pobedu”.

Milovanović dodaje da mu je čudno što je bio preko sekunde sporiji u odnosu na prošlogodišnje vreme kruga na Ušću.

“Moguće je da su sve ovo hirovi nanovo spakovanog automobila, ali me vreme čudi. Da smo imali vremena i prilike da probamo auto, verovatno se ne bismo sreli sa većinom ovih problema”, završio je Milovanović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*