Mišel Halder slavila na Zandvortu ispred Burija i brata Majka

Nemačka automobilistkinja Mišel Halder pobednica je druge trke TCR Nemačka na Zandvortu.

Ona je trijumfovala ispred Antija Burija u “audiju RS3 LMS“ i brata Majka u “hondi sivik“.

Start trke je bio pomeren za 10 minuta, jer je u krugu za zagrevanje sa “hjundaija“ Tea Koakoa otpao točak.

Mišel je odlično startovala sa pol-pozicije, a drugoplasirani Lans David Arnold u “hjundaiju“ je izgubio pozicije od dva “audija” Renea Kirhera i Antija Burija.

Ubrzo su se Buri i Arnold su se probili ispred Kirhera, dok je Harald Pročik u “hjundaiju“ pretekao Majka Haldera za peto mesto.

Međutim, prilikom napada na Kirhera, Pročik je sleteo sa staze i izgubio tri pozicije, od Haldera, Fugela i Hesea. U sledećoj krivini Halder je dodatno naprdovao i našao se ispred Kirhera.

U trećem krugu i Fugel je pokušao da pretekne Kirhera, ali je došlo do kontakta posle kojeg je vozač “audija“ pao na 13. mesto.

U sedmom krugu Halder se opasno približio Arnoldu, dva kruga kasnije je uspeo da pretekne vozača “hjundaija“, a istovremeno je odustao Fugel, koji je u tom trenutku zauzimao peto mesto.

U 10. krugu Hese je pretekao Pročika za peto mesto, ali se Austrijanac nije predavao, pa je u 15. krugu vratio poziciju. U tom manevru Pročik je izgurao Hesea sa staze, a prilikom povratka je Hese je udario u Pročikov auto i polomio zadnje desno rame točka.

Hese se međutim nije predavao, pa je sa automobilom koji mu se na svakom delu staze otimao, uspeo da dođe do cilja kao deveti.

Mišel Halder je bez problema trijumfovala ispred Burija i Majka, dok je VIP vozač “hjundaija“ Lans David Arnol bio četvrti.

Pročik je kroz cilj pošao kao peti, ali je pod istragom ostao njegov incident sa Heseom, pa rezultat nije konačan.

Bredli Barns u “hondi“ je bio šesti, Lukas Niderčajder u “hjundaiju“ sedmi, dok su prvih 10 kompletirali Žilijen Apoteoz u “kupri“, Hese i Moric Sandberg u “golfu“. Jan Zejfert u “ladi“ je kroz cilj prošao kao 12.

Sledeći vikend u TCR Nemačkoj je na programu već sledeće nedelje kada karavan gostuje na Nirburgringu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 3 =