Monteiro: Cilj je bilo mesto u prvih deset, osećam da danas možemo da budemo još bolji

Tijago Monteiro je bio nadahnut da učini nešto dobro pred domaćom publikom u Vila Realu i smešio mu se najbolji rezultat od otvaranja sezone u Marakešu, ali ga je na putu do bodova sapleo incident.

Posle starta s 14. mesta, Tijago je u četvrtom krugu uveo KCMG “sivik” u prvih deset, a onda se sudario s “hjundaijem” Gabrijelea Tarkvinija. Italijan tek što je kompletirao svoj džoker krug, ali je zabrljao na kočenju za prvu šikanu.

Portugalac je izgubio vreme i svu silu pozicija, pa je provizorno klasifikovan kao 23, što ne daje potpunu sliku o onome što je prikazao.

“Konačni rezultat nije ono čemu sam se nadao, ali to je trkanje”, ispričao je Tijago. “Imam razlog da budem srećan jer sam ponovo ovde i borim se s konkurentima na domaćem terenu. Vožnja u Vila Realu je uvek izazov jer treba maksimalno da forsirate a da ne napravite grešku. Sve u svemu, bio sam zadovoljan kvalifikacijama, iako smo završili petnaesti. Znali smo da smo mogli i malo bolje, ali smo se silno mučili od Marakeša. Korak po korak, vraćamo se i zadovoljan sam poslom koji je KCMG obavio da pronađe rešenja.”

“Na ovako teškoj stazi bilo mi je drago što sam zaista u grupi i što mogu da izvedem nešto dobro. Trka je išla veoma dobro, trkački tempo nam je još bolji i nastavljamo da otkrivamo stvari, što je sjajno. Ciljali smo možda poziciju u prvih 10.”

Što tako nije bilo, kriv je već pomenuti incident, koji je Monteiro detaljnije opisao: “Gabrijele je vozio svoj džoker krug i na povratku na stazu promašio je kočenje, nastavio je pravo i ja nisam imao kuda. Izgubio sam 15 mesta. To je trkanje, to je ulična staza, svašta može da se dogodi, kao što smo videli u prošlogodišnjem karambolu.”

“Ovde imam neverovatnu podršku, a kako nisam vozio prošle godine, to me je dodatno motivisalo za povratak. Uživam u svakom trenutku. Mislim da su u ova dva dana svi stekli još malo sampouzdanja i da će se u nedelju popraviti, a nama predstoji krupniji korak. Osećam da preko noći možemo da ga izvedemo i da se još poboljšamo. Brzina je dobra, naš auto mi sada uliva veće poverenje kada ga uporedim sa ostalima. Imam osećaj da nedelja može da bude sasvim pozitivan dan”, poručio je Monteiro optimistično.

Njegov timski kolega Atila Taši morao je da zameni motor posle Nirburgringa, što je značilo i obavezu da startuje sa začelja.

U toj situaciji, Mađar se nije mogao nadati nekom naročitom rezultatu u prvom sprintu u Vila Realu, pa je od prvog časa planirano da njegov “sivik” u svim sesijama posluži za isprobavanje varijacija u setapu.

Trku 1 Atila je završio na provizornoj poziciji 21, i to u svom prvom nastupu u Vila Realu.

“Trka je bila neverovatno intenzivna, najviše zbog toga koliko žestoko mora da se koči i zbog vrućine u kokpitu”, komentarisao je 20-godišnjak iz Budimpešte. “Uoči ovog vikenda smo znali smo da će me kazna zbog zamene motora baciti na začelje rešetke, pa je imalo smisla da u treninzima, kvalifikacijama i trci isprobavamo neka rešenja na mom automobilu. Izgleda mi da smo otkrili neke stvari koje mogu prilično da koriste za nedeljne trke. Džoker krug je zanimljiv dodatak i mislim da nedelja može da bude zanimljiv dan.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nine − four =