Monteiro: Ne želite da čujete šta sam mislio kad su mi oduzeli pol-poziciju

Photo Florent Gooden / DPPI

Kaznom lišen pol-pozicije za trku 1 na Suzuki, Tijago Monteiro je bio prinuđen da startuje četvrti, da bi kraj karirane zastave prošao kao treći i obezbedio izlazak na pobedničko postolje.

Portugalac je bio jedan u nizu pilota kažnjenih zbog “prespore vožnje” u prvim kvalifikacijama. Ona ga je koštala tri mesta u rešetki, 500 evra i jednog kaznenog poena.

Naravno, njega je najviše zabolela time praktično oduzeta mogućnost da trijumfuje na Suzuki Istok, pa je i posle trećeg mesta u trci govorio o izrečenoj kazni.

“Nisam siguran da želite da čujete šta sam mislio kad sam ostao bez pol-pozicije”, kazao je Tijago. Još se mučim i pokušavam da shvatim logiku onoga što se desilo posle kvalifikacija. Međutim, rešeno je kako je rešeno i zaista nema svrhe da to komentarišem. Razume se da nisam zadovoljan tom odlukom, ali kad je jednom doneta, morate da je ostavite za sobom, nastavite sa svojim poslom i učinite najbolje što možete.”

Monteiro je vozio iza kolege po brendu Estebana Gerijerija i Komtuju Audi tandema Nils Langefeld – Frederik Ferviš. Napredovao je posle Fervišovog ranog odustajanja, a četvrtoplasirani Ted Bjerk nijednom nije bio u poziciji da ga ugrozi.

“Startovali smo četvrti, auto je bio dobar tokom cele trke”, nastavio je Portugalac “izveštaj” o svom drugom ovogodišnjem podijumu. “Esteban nas je sve iznenadio na restartu odabirom mesta s kog je počeo da ubrzava. Zato sam malo izgubio priključak u tom voziću, pa sam dospeo u situaciju u kojoj sam morao da se branim i tokom cele trke sam se borio s Tedom. Podijum je podijum i podrazumeva se da ga prihvatam. Važno je da smo imali tempo po kiši, a izgleda da smo OK i na suvom. Verovatno nismo najbrži, ali smo i dalje moćni.”

Tijagov današnji rezultat ima i značaj s aspekta stanja na tabeli. Ne za njega samog, već zbog onoga što može da učini za kolegu iz Hondinog vozačkog pula.

“Tu je i šampionat koji treba osvojiti. Svaki bod je važan i ako mogu da ukradem bodove drugim konkurentima kako bih pomogao Estebanu, to je takođe značajno. Imamo određeni cilj do kraja sezone i njega ćemo ispunjavati.”

Monteiro je upravo na Suzuki 2012. počeo karijeru kao fabrički vozač Honde Na istoj stazi se prošle sezone vratio trkanju posle oporavka od užasnih povreda iz septembra 2017.

Upitan da li je pre godinu dana na japanskom autodromu smeo da se nada podijumu u WTCR kampanji sa KCMG “hondom”, on je kazao: “Teško je očekivati bilo šta. Svakako, kad sam se (2018) vratio, znao sam da mnogo toga još nedostaje. Bio sam srećan jer je bilo čudo što sam se vratio posle svega što su govorili lekari. Ali, kada sam prošle godine ovde startovao, nisam imao potreban tempo i nisam bio sto posto spreman. Ipak, to je bio važan korak, izveo sam ga i shvatio da treba da još više radim da bih se vratio u ovaj šampionat, s ovim automobilom i ovim gumama. Sve je bilo novo, nivo vozača, tim. Predstojalo mi je mnogo posla, a sada, godinu dana kasnije, na podijumu, to je zaista lepa priča.”

“Drago mi je da nam u drugom delu sezone ide mnogo bolje. Bilo nam je potrebno neko vreme da uđemo u ritam, ali eto nas”, poručio je Monteiro za kraj.

Njegov timski kolega Atila Taši nije imao posebno zapažen nastup: startovao je devetnaesti, u konačnom poretku klasifikovan je na poziciji 21. To nije cela priča, jer je vozača “sivika” #9 ozbiljno namučila tehnika, a problemi su počeli već na startu.

“Danas sam bio prilično malerozan. Na startu sam imao problem s ručnom kočnicom, nisam mogao da prođem kroz uobičajenu startnu proceduru i izgubio sam nekoliko mesta. Ipak, uspeo sam da se povratim i ušao sam u prvih dvadeset, a onda sam produžio pravo na krivini 8 zbog problema s pedalom kočnice. Ipak, tempo je bio prilično dobar i siguran sam da sutra mogu da osvojim bodove, kao što sam uradio u Kini”, ispričao je Mađar.

Nedeljne trke na Suzuki počinju u 3 sata ujutru po srednjoevropskom vremenu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*