Monteiro: Osećaj u automobilu je dobar, prirodan, kao da nisam prestao sa trkanjem

Photo Francois Flamand / DPPI
Sajam Nautike

Posle osvojenog 14. mesta u drugoj WTCR trci na stazi Suzuka, povratniku u šamionat, Tijagu Monteiru je nedostajalo 0,244 sekunde u trci 3 da bi se domogao poena.

Portugalac se neće naći za volanom druge Butsen Žinion “honde” na finalnoj rundi sezone, ali je za njega ovaj povratak i način na koji je vikend protekao bio veoma važan:

“Voleo bih da sam mogao da vozim još jedne kvalifikacije ovog jutra, jer sam kako je vikend odmicao sticao sve više samopouzdanja i sigurnosti u automobil. Veliko olakšanje je da je osećaj u automobilu bio dobar, prirodan, kao da nisam prestao sa trkanjem. Naravno, treba mi još ritma, moram da razumem sve ovo mnogo bolje, ali sam se mnogo zabavio. Vikend je bio veoma emotivan, ovi momci su mi pružili veliku podršku, kao i cela moja porodica, a to me je guralo i dalo snage da se vratim. Nikada neću moći dovoljno da im se zahvalim i bez ove motivacije bih verovatno prekinuo sa trkanjem. Ali ovde sam, vratio sam se i radujem se zimskim testovima i novoj sezoni.”

Monteiro je prevazišao sopstvena očekivanja i veoma je srećan zbog toga: “Forsirao sam sebe do limita kako bih video gde sam, uspeo sam da postavim četvrti najbrži krug u trci 2 i borio sam se za poene u trci 3. Uživao sam u svemu.”

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 4 =