Monteiro ove godine vozi za Minih motorsport?

Photo Frederic Le Floc'h / DPPI

Tijago Monteiro će u nastupajućoj sezoni Svetskog kupa turing automobila voziti “hondu sivik” Minih motorsporta, tvrdi portugalski portal Sportmotores.

Tijago se prošle godine trkao za hongkonški tim KCMG, drugu WTCR klijentsku postavu Honde, kolega mu je bio Atila Taši. Za Miniha su 2019. vozili Esteban Gerijeri i Nestor Đirolami.

Isti kvartet će i 2020. braniti boje japanskog proizvođača, koji je jedini, još 10. januara, objavio imena svih svojih WTCR pilota.

Međutim, eventualni Tijagov prelazak u Minih motorsport ne znači da je Honda prekomandovala pilote iz jednog klijentskog tima u drugi, već da KCMG potpuno ispada iz igre.

Prema tom scenariju, ekipi Renea Miniha biće poverena sva četiri “sivika”, a ona sama će, pretpostavlja se, biti nominalno podeljena u dva tima, po receptu prošle godine viđenom kod BRC rejsinga i Cijan rejsinga/Lynk&Co.

Ukoliko se navedena kombinacija ostvari, to znači i da Honda nije bila zadovoljna onim što je KCMG pokazao 2020, a za to ima i razloga.

Dok je Minih motorsport dugo vodio u ekipnom poretku i na kraju u toj klasifikaciji ipak završio treći, KCMG je sezonu okončao na poslednjem, trinaestom mestu.

Stvar može da se posmatra i ovako: KCMG je po performansama 2019. značajno zaostajao za nivoom Minihovog tima. KCMG trkači nisu mogli da redovno i značajno utiču na rezultate Hjundai i Lynk&Co suparnika i otimaju im poene, što je takođe jedan od faktora koji je Gerijerija koštao vozačke titule.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − 6 =