Monteiro povređen na rutinskom testu na Katalunji!

Photo Antonin Vincent / DPPI

U petak uveče, fabrički WTCC tim Honde oglasio se sledećim saopštenjem.

 “Tokom rutinskog testa na stazi Katalunja u sredu, 6. septembra, lider Svetskog turing šampionata Tijago Monteiro doživeo je incident pri velikoj brzini u krivini 1.”

 “Tijago je izvučen iz automobila i posle procene stanja u Medicinskom centru na stazi, prenet je u lokalnu bolnicu, gde je zadržan na posmatranju. Sve vreme je bio potpuno svestan i nema prelome kostiju.”

 “Juče je izvedena nuklearna magnetna rezonanca nije otkrila nikakve povrede, ali je Tijagu iz predostrožnosti savetovano da ostane u bolnici ovog vikenda i započne proces oporavka.”

 “Ponovna procena njegovog stanja biće izvršena u ponedeljak, a posle toga će se razmatrati mogućnost prebacivanja u odgovarajuću ustanovu u Portugalu.”

 Honda je svom vozaču poželela brz oporavak u punu fizičku kondiciju, kako bi na vreme preuzeo svoje takmičarske dužnosti na sledećoj WTCC rundi, koja se vozi u Kini 14. i 15. oktobra.

Italo-japanski tim najavio je da će pravovremeno objavljivati nove informacije o Monteirovom zdravstvenom stanju.

Posle 12 od 20 WTCC trka u sezoni 2017, Tijago je prvi u generalnom poretku vozača sa 12 poena više od Teda Bjerka iz Volvoa. Do kraja prvenstva, vozi se još u Kini, Japanu, Makauu i Kataru.