Monteiro u GT poduhvatu, partneri Da Košta i Beirao da Vega

WTCC zvezda Tijago Monteiro i fabrički vozač BMW-a Antonio Feliks da Košta učestvovaće u Otvorenom GT šampionatu 2017.

Portugalski par će voziti “BMW M6 GT3” za španski tim Teo Martin, koji je osvojio GT titulu 2016. godine.

Monteiro i Da Košta će voziti sa Lorensom Beiraom da Vegom, bivšim španskim GT šampionom, koji je daleke 2008. ubeležio i WTCC nastup, a bio je i prilično redovan učesnik Seatovih monomarka serija. Da Košta će biti Da Vegin timski kolega na otvaranju sezone u Eštorilu 29. aprila (Monteiro je tada zauzet WTCC obavezama u Monci).

Da Košta je ove godine fokusiran na Formulu E sa ekipom Amlin Andreti, ali će se pojaviti u nekoliko GT serija za volanom automobila bavarskog proizvođača.

Monteiro je inače i Da Koštin menadžer, trkao se u Formuli 1, a u Svetskom turing prvenstvu trenutno vodi u generalnom plasmanu.

“Odabrali smo tri iskusna i talentovana Portugalca, Lorensa, Antonija i Tijaga, koji veoma dobro poznaju ukus pobede”, rekao je vlasnik ekipe Teo Martin. “Siguran sam da će veoma dobro raditi zajedno od prvog dana i da će uspeh stići veoma brzo”.

Teo Martin nije još objavio kompletnu postavu za GT open, ali su najavila da će u njoj biti angažovan i 20-godišnji Šveđanin Viktor Buveng, bivši vozač BMW junior programa.