Može li DTM punim gasom kroz O ruž? Opušteno, ali ne na hladnim gumama!

Još je malo vremena ostalo do dugo iščekivanog početka DTM sezone 2020.

Premijerni ovogodišnji nastup prestižne serije odigrava se na znamenitom Spa-Frankoršampu. DTM je tu poslednji put bio u sezoni 2005, dakle pre 15 godina, a moćna mašinerija Klase 1 tu nikad dosad nije vozila u trkačkom ritmu.

Ne želeći da zbog toliko duge pauze bilo čime budu iznenađeni, Audi i BMW su na 7.004 metra dugačkoj stazi u Ardenima nedavno organizovali jednodnevni proizvođački test. To je bilo i pitanje bezbednosti – relevantni podaci za aktuelnu tehničku specifikaciju vozila dotle nisu postojali, a pista zahteva specifičan setap i izuzetno napreže automobile i njihove delove.

Prema džentlmenskom dogovoru proizvođača, premijerne vožnje automobila Klase 1 na Spa-Frankoršampu izveli su piloti bez stalnog DTM angažnana, Augusto Farfus za BMW i Benoa Treluje za Audi.

Praktično nema vozača iz DTM karavana koji nije pozdravio odlazak na Spa. Audijev viceprvak Niko Miler kazao je: “Sjajno je što imamo takve trke. Za sve nas je velika stvar što je Spa početak sezone. Svako voli Spa, tamo se iz ovih automobila može izvući najbolje što poseduju i staza će im savršeno odgovarati. Potrebna vam je velika brzina u prvom i trećem sektoru, a u srednjem sektoru potreban je veliki aerodinamički potisak. Dva dana na Spa biće jedno od najvećih iskušenja ove godine.”

Njegov BMW rival Marko Vitman dodao je: “Pomalo je i san voziti na Spa. Staza je jedinstvena, prava pista stare škole.”

Brz, vijugav i trasiran kroz guste borove šume u Ardenima, Spa se smatra jednom od najizazovnijih, najslavnijih i najslikovitijih trkačkih staza na svetu. Njegova prvobitna verzija stvorena je u trećoj deceniji XX veka da bi region postao još atraktivniji za turiste. Krug je iznosio 14,8 kilometara, činili su ga javni putevi između gradića Malmedi, Stavelo i Frankoršamp. Ta konfiguracija bila je isuviše opasna za savremeno doba, pa novi Spa-Frankoršamp izgrađen 1979, a sa stare trase preostale su krivine La surs, O ruž i Blanšimon.

Belgijska pista je posebna i omiljena i zato što poseduje čuveni i impozantni kompleks krivina O ruž – Radijon. U O ruž se ulazi spustom, sledi nagla promena pravca u podnožju, a zatim vrlo strm uspon. Izlaz iz krivine se iz kokpita ne vidi. Ova sekcija stvorena je 1939. da bi staza bila brža. Oduvek je bio izazov voziti je punim gasom, a savremeni automobili s rafiniranom aerodinamikom i sa snažnim potiskom koji ih zakucava za asfalt to po suvom postižu bez problema.

Za O ruž važi da se tim bolje prolazi što se brže vozi jer tako veća sila pritiska auto uz tle. Nije tu reč samo o dokazivanju odvažnosti i sposobnosti, već je takva vožnja i preduslov da se ne izgubi zamah na dugačkom Kemel pravcu, kojim se krivina nastavlja. Predanost i preciznost su na ovom mestu i dalje obavezni, a DTM vozačima postavljeno je pitanje koje je već pomalo i stereotip: da li aktuelni automobili Klase 1 mogu punim gasom kroz superbrzi O ruž – Radijon?

Takmičari su u odgovoru jednoglasni – pri normalnim uslovima, to je sasvim moguće. Doduše, za to postoji jedan bitan tehnički preduslov.

O njemu govori Vitman: “Ja bih rekao da je s hladnim gumama O ruž malo komplikovan. Zato ne bih rizikovao odmah nakon pitstopa, ali bi inače tu opušteno trebalo da može da se ide punim gasom. Jer, čak i GT3 automobili na novim gumama tu idu punim gasom, a DTM automobili stvaraju još jači aerodinamički potisak. Zato to ne bi trebalo da bude problem, uprkos našoj većoj maksimalnoj brzini.”

S mišljenjem dvostrukog šampiona slaže se njegov BMW kolega Šeldon Van der Linde: “Zbog snažnog aeropotiska, kroz O ruž se verovatno opušteno može punim gasom.”

I Lukas Auer je saglasan: “O ruž se definitivno jednostavno vozi punim gasom. Ali, ako ste došli direktno iz boksa na hladnim gumama, onda biste morali da posedujete reli veštine. Mogao bih da postavim izazov drugim austrijskim vozačima – ko se usuđuje da O ruž prođe punim gasom odmah po izlasku iz boksa i na hladnim gumama, pa da vidimo ko će preživeti. Verovatno niko”, našalio se Austrijanac, koji je prošlu godinu proveo u japanskoj Super Formuli.

Nije samo O ruž razlog zbog kog se DTM puleni 2020. raduju izazovima Spa-Frankoršampa.

“Generalno mislim da imamo dobar kalendar”, kaže Filip Eng. “Spa je vrhunac i veliki izazov za svaki trkački automobil, pa i za DTM auto od 600 KS, sa snažnim potiskom i bliskim trkanjem. Na dugačkim pravcima DRS dejstvo trebalo bi da bude prilično jako, a to će gledaocima trke učiniti zanimljivim.”

Van der Linde rezimira: “Spa je jedna od najboljih staza na kalendaru, ako ne i najbolja. Apsolutno odgovara DTM automobilima i mislim da će i trkanje biti dobro s dugačkim DRS pravcima i zonama snažnog kočenja. Možda je to pomalo i prednost za mene, jer ja za razliku od ostalih vozača nisam proveo poslednjih četiri ili pet godina u DTM-u. Naravno, pomaže kada se vozi na stazi na kojoj i svi ostali počinju od nule.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen + 19 =