Na najvišem nivou: Miler i Bjerk voze “hjundai” u WTCR!

Photo Francois Flamand / DPPI

Ivan Miler i Ted Bjerk naći će se na startu novoosnovanog Svetskog turing kupa!

Kako se ranije spekulisalo, oni će voziti “hjundai i30 N”, a ekipu prijavljuje četvorostruki WTCC prvak. Miler se 2016. oprostio od trkanja, a prošle sezone se našao u ulozi mentora i razvojnog vozača u Polstar Cijan rejsingu. Francuz je uspešno doveo do titule i Bjerka i brend “volvo”, a na zadovoljstvo ljubitelja auto-sporta vratio se u kokpit na WTCC finalu u Kataru.

Šveđanin za 2018. ima ambiciju da se bori za titulu, dok Miler drugačije gleda na učešće u WTCR.

“Moj cilj je malo drugačiji nego što je bio u prošlosti. Ja sam završio svoju karijeru. Fokus mi je na radu sa ekipom i razvoju, više nego na samom rezultatu”, rekao je najuspešniji vozač u istoriji turinga. “Drago mi je što je Ted uključen u projekat, on veruje meni i ja verujem njemu. Nema sumnje da je on sjajan vzač, a to mogu da kažem jer sam sa njim proveo prošlu sezonu”.

S druge strane, Bjerk je osim titule svetskog prvaka četiri puta bio šampion u Skandinavskom turing prvenstvu.

“Drago mi je pto ću voziti i ove sezone, posebno sa Ivanom. Imali smo sjajnu saradnju prošle godine. Trkaćemo se zajedno po novim pravilima i to me veoma motiviše i inspiriše. Ima dosta toga što moramo da naučimo, konkurencija će biti jaka, ali pobede su naš cilj”, kazao je Bjerk.

Ivan Miler rejsing očekuje isporuku dva “hjundaija” sa kojim će biti obavljen test pre početka sezone u Maroku 7. i 8. aprila.

Ranije se spekulisalo i da će treći automobil voziti Milerov sestrić Jan Erlaher, ali zasad nije stigla zvanična potvrda. Mladi Francuz je zasad potvrdio da će za ujakovu ekipu voziti “mercedes-AMG GT4” u francuskom GT prvenstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 4 =