Na Sepangu ništa čudno: Haf na pol-poziciji za prvu trku TCR Malezija

Prvi takmičarski vikend inauguralne sezone TCR Malezija otvoren je očekivanim rezultatom: bivši svetski turing prvak Rob Haf bio je najbrži na obema rundama kvalifikacija i obezbedio je pol-poziciju za prvi sprint serije.

Haf na Međunarodnom autodromu Sepang gostuje u “folksvagen golfu” hongkonške ekipe Timvork motorsport. Njegov najbliži pratilac na kvalifikacijama bio je Luka Engstler, koji nastupa u “hjundaiju” Likvi moli tima Engstler, a treće vreme postigao je Francuz Teo Koako, još jedan pilot bavarske ekipe.

U Q1 rundi Haf je krugom od 2:15.867 nadmašio Engstlera za više od jedne sekunde, dok je Koako kasnio 2,4 sekunde.

Peto mesto u Q1 obezbedio je Slovak Martin Riba u “golfu” svog tima Brutalna riba (+2,849), dok je Kaj Jordan sestrinski auto u bojama Engstlerovog tima dovezao do sedme pozicije (+2,933).

U drugom kvalifikacionom segmentu, Hafu je za pol-poziciju za trku 1 bilo dovoljno vreme od 2:15.928. Engstler se poboljšao za šest desetinki i bio je drugi (+0,296), Koako se popravio čak za sekund i završio treći (+1,415).

Svoja Q1 vremena nisu nadmašili Jordan i Riba. Nemac je rangiran kao sedmi (+2,718), a Slovak kao deveti (+3,209).

Vlasnik desetog Q2 vremena, Majkl Čoi u “hondi sivik FK7”, obezbedio je idealno startno mesto za drugi sprint.

Na prvoj od tri runde TCR Malezija učestvuje 13 automobila: pet “VW golfova”, četiri “honde sivik”, tri “hjundaija” i jedna “kupra”. Među vozačima su i bivši takmičari TCR Internacionalne serije, lokalni trkač Daglas Ku iz Malezije i Majkl Čoi, Henri Kvong i Kenet Lau, svi iz Hong Konga.

Trke TCR prvensta Malezije voze se u nedelju u 4:55 i 8:50 po srednjoevropskom vremenu, a mogu se pratiti na platformi tcr-series.tv.