Na Suzuki “hjundai” i “audi” s maksimalnom kompenzacionom težinom

Photo Marc de Mattia / DPPI

Posle WTCR trkačkog vikenda u Vuhanu, a na osnovu rezultata s te runde, s Ningboa i Slovakija ringa, u Svetskom kupu postoje dva referentna modela podjednakog tempa: “hjundai i30 N TCR” i “audi RS3 LMS”.

Oba automobila imaće maksimalnu kompenzacionu težinu od 60 kilograma na japanskom trkačkom vikendu na Suzuki.

Dok južnokorejski model već tradicionalno nosi toliko opterećenje, “audi” je u situaciji na koju nije navikao: u Vuhanu je bio potpuno lišen kompenzacionog balasta, i tamo je prosečan tempo popravio za 6 desetinki po krugu.

Ubrzala se i “honda sivik tajp R TCR”. Sada zaostaje dve desetinke za referentnim modelima i zato će na svojoj domaćoj stazi imati 40 kilograma kompenzacione težine, što je četiri puta više nego na prethodnoj rundi.

Popravio se i tempo “kupre”: ona za najbržima kasni 0,3 sekunde, za šta dobija dodatnih 30 kg – na Vuhanu nije imala nijedan.

Za razliku od navedenih modela, “VW golf” je postao za desetinku sporiji. Njegov zaostatak od pola sekunde po krugu prati i kompenzaciona težina od 10 kg, upola manja nego u Vuhanu, šest puta manja nego na Ningbou.

Preostala dva WTCR učesnika, “pežo 308 TCR” i “alfa romeo đulijeta TCR” popravila su tempo za po pola sekunde po krugu, ali i dalje ne ispunjavaju uslove za sticanje kompenzacionog balasta. Francuski model kasni 6, a italijanski 7 desetinki za najbržim.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*