Naskar evroserija ponovo regrutuje vozače, prijavite se za takmičarsku stipendiju

Kao što je čitaocima Serbiaringa poznato, Naskar evroserija (NWES) je u novembru i decembru organizovala takozvane dane regrutovanja vozača.

U tim terminima zabeleženi su veliko interesovanje i odziv pilota zainteresovanih za eventualnu karijeru u evropskom ekvivalentu popularnog američkog takmičenja, s mogućnošću da jednog dana svoje veštine prikažu i u Naskar domovini – Sjedinjenim Državama.

Na prva četiri “regrutaciona test dana” na francuskoj stazi Fontene Le Komt pojavilo se 35 vozača iz 14 zemalja, sa najrazličtitijim takmičarskim biografijama i profilima. U decembru se u posebno dobrom izdanju prikazao slovenački automobilista Gašper Dernovšek.

Organizator evropskog Naskara je prethodne “regrutacije” ocenio kao veliki uspeh i odlučio je da talentima iz celog sveta obezbedi još jedan datum kada mogu da pokažu svoje mogućnosti. Sledeći termin NWES Programa regrutovanja vozača biće 27. februar, a epicentar dešavanja je ponovo Fontene Le Komt.

Predsednik i direktor NWES Žerom Galpan istakao je: “Sve nas okuplja strast prema trkanju i osećamo da sve više vozača želi da se vrati izvornom trkanju, umesto veštačkim takmičenjima sa Balansom performansi ili prevelikim brojem elektronskih pomagala. U Evro Naskaru sve se zasniva na veštinama vozača!”

Posle februarske ture testova, NWES i njegovi partneri će najperspektivnijim pilotima ponuditi školarine koje će im pomoći da se takmiče u Naskar evroseriji 2020.

Iznos ovih stipendija varira od 7.500 €, što pokriva prijavu za punu sezonu, pa sve do 45.000 €, što je polovina budžeta potrebnog za celosezonsko učešće u šampionatu!

Pravo na školarinu imaju mladi talenti voljni da grade Naskar karijeru, vrhunski vozači koji bi da dospeju u elitne ešelone matične, “glavne” serije, pilotese koje bi se borile za Trofej za dame, te automobilisti željni takmičenja visokog nivoa po pristupačnoj ceni.

Poseban razvojni program namenjen je karting vozačima koji dosad još nisu stekli iskustvo trkanja u pravim automobilima.

Namenske školarine u iznosu od dve do četiri hiljade evra na raspolaganju su apsolutnim početnicima u auto-trkama, onima koji izvode prve korake u automobilizmu.

U prethodna dva izdanja, 2018. i 2019, NWES Program regrutacije vozača doveo je više od 15 pilota na Evro Naskar startnu rešetku, među njima i aktuelnog prvaka serije, Holanđanina Lorisa Hezemansa.

Više informacija o Programu regrutacije moguće je pronaći na sajtu serije (EuroNASCAR.com), a vozači mogu poslati svoje biografije na adresu info@euronascar.com.

Od svakog učesnika Programa očekuje se da plati participaciju u iznosu od 900 €.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 1 =