Naskar zbog koronavirusa odložio sve trke do početka maja

Na pandemiju covid-19 Naskar je najpre reagovao pokušajem da svoje trke u Atlanti (15. mart) i Majamiju (22. mart) održi iza zatvorenih vrata, ali je u skladu s merama vlade SAD odustao od tih pokušaja, a zatim listu odloženih rundi produžio za još pet.

U trkačke vikende koji se neće održati prema izvornom planu sada spadaju i svi oni u periodu od 29. marta do 3. maja: Teksas spidvej, Bristol, Ričmond, Taladega superspidvej i Doveru.

Ovaj potez uzrokovan je preporukom nacionalnog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), u kojoj stoji da bi tokom idućih osam nedelja trebalo odložiti ili otkazati sva događanja koja okupljaju 50 ili više ljudi.

Bela kuća je juče izdala nova uputstva u vezi s koronavirusom i prema njima, treba izbegavati sva okupljanja u grupama većim od desetoro ljudi.

“Zdravlje i bezbednost naših navijača, industrije i zajednica u kojima se trkamo predstavljaju naš najvažniji prioritet, pa u skladu sa novim CDC uputstvima odlažemo sve trkačke događaje do 3. maja, a planiramo da se trkanju vratimo u Martinsvilu”, stoji u sinoć izdatom saopštenju Naskara, koji bez obzira na trenutna odlaganja ima nameru da održi punu sezonu.

“Uvažavamo strpljenje naših navijača i radujemo se povratku na stazu. Nameravamo da održimo svih 36 trka ove sezone, a nova zakazivanja izvešćemo pomno prateći situaciju sa medicinskim stručnjacima i zvaničnicima iz zdravstvenog sektora.”

“Ono što je sada važno prevazilazi svet sporta, u centru pažnje su svačija bezbednost i dobrobit, a kroz ova izazovna vremena proći ćemo zajedno.”

Ako sezona zaista restartuje na Martinsvil spidveju, takmičari najpopularnije američke serije mogli bi se ponovo okupiti tek uoči 9. maja.

Uprava Teksas motor spidveja pozvala je vlasnike ulaznica da ih zadrže i iskoriste u novom terminu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*