Navijači biraju retro Kastrol kolor šemu “nisana” za Bathurst 1000

Glasovi navijača odlučiće o bojama u kojima će jedna od četiri “nisan altime” Keli rejsinga startovati na ovogodišnjoj trci Bathurst 1000.

U pitanju je automobil Rika Kelija, koji je na “Velikoj trci” australijskog auto-sporta trijumfovao 2003. i 2004.

Njegovu “altimu” već godinama sponzoriše Kastrol, koji ove godine obeležava stogodišnjicu prisustva na tržištu Australije i Novog Zelanda.

U čast tog jubileja, navijačima će u dva navrata biti ponuđen izbor od po četiri Kastrolove livreje ranije korišćene na Bathurstu. Fanovi će se o njima izjašnjavati onlajn, na Fejsbuk stranici Keli rejsinga.

Dve pobedničke kolor šeme iz ovih “polufinala” biće direktno suprotstavljene u finalnom izboru, kada će pasti odluka o bojama koje će Keli i njegov suvozač Dejl Vud nositi na “nisanu” #15 od 10. do 13. oktobra na stazi Maunt Panorama.

Prva tura od četiri istorijske Kastrol livreje uključuje rešenja primenjivana na automobilima iz 1998, 2000, 2002. i 2007. godine.

“Bathurst je posebno mesto i za mene i za Kastrol. Oni su me pratili u mojim tamošnjim dvema uzastopnim pobedama, pa će ovo biti lep način da se oda priznanje jednoj od istorijskih Kastrol Bathurst livreja i da nastavimo proslavu Kastrolove stogodišnjice”, kazao je Rik Keli.

“Prošle godine smo koristili legendarne “zupce testere” i odziv navijača bio je neverovatan, svima se to dopalo. Sada idemo korak dalje, uključujemo navijače i u njihove ruke predajemo ceo proces odlučivanja o našim takmičarskim bojama na Bathurstu.

“Šta god da budu odabrali, siguran sam da će naš dizajnerski tim učiniti da naš “nisan” superautomobil izgleda sjajno, a ja ću ga prikazati na vrhu Maunt Panorame.”

Prošle sezone, tada kao fabrički tim Nisana, Keli rejsing je na dva trkačka vikenda Superautomobila nastupio s retro livrejama iz 1993. i 2002, koristeći ih na Bathurstu 1000 i Sendaunu 500.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 + nine =