Nekom 800 guma, nekom 24

Tom Koronel, strastveni trkač i živa reklama za Svetski šampionat turističkih automobila, poznat je po najširoj promociji svojih aktivnosti na društvenim mrežama, ali je i redovni autor kolumne za holandski „Racexpress“. Iz njenog februarskog izdanja odabrali smo nekoliko zanimljivih komentara vozača koji će ove godine sedeti u kokpitu TC1 „ševrolet kruza“ RML-ove izrade.
334874
WTCC trkač od osnivanja šampionata 2005, Koronel je sve godine u ovom takmičenju proveo kao privatnik. Dva puta je sa “seatom” osvajao Jokohama trofej (2006, 2009), a u poslednje tri sezone vozio je BMW za tim Roberta Ravalje. U istoj ekipi nastupaće i 2014, a jedno saznanje podsetilo ga je na ogromnu razliku u funkcionisanju fabričkih i privatnih postava. „Prvi susret s konkurencijom bio je bolan. Sitroen je već naručio 800 guma za svoja tri auta. Honda je za svoja četiri naručila 250. A RML? Naručili su 24 gume za šest automobila koje treba da isporuče. To saznanje pomalo teško pada, ali na stazi ćemo videti ko će prvi proći kroz cilj.“

Holanđanin je na glasu kao dobra vrednost za uloženi novac svojih sponzora i  spreman je da se uporno bori za nova partnerstva. Još nije utvrđen definitivni raspored boja na njegovom budućem autu, mada bi Tom opet voleo da vidi asocijaciju na nacionalnu trobojnicu. „Fotografija kolor-šeme mog automobila koju sam objavio samo je ilustracija za sponzore, jer ja ne znam kako će auto za 2014. izgledati. Naravno, želeo bih da zadržim iste boje na koje sam navikao: plavo na stranama, belo na vrhu i crvena pruga: samo crveno, belo i plavo.“

CoronelKoronel u svakoj situaciji traži neki pozitivan znak, tako postupa i analizirajući činjenicu da će u svoj novi TC1 „kruz“ sesti tek u drugoj polovini marta i da mu je test vreme minimalno. Period iščekivanja popunjava odlascima u sedište RML-a, gde posmatra kako nastaje njegova nova trkačka sprava.

„Krajem marta prvi put ćemo izaći na stazu s novim autom. U drugoj nedelji aprila, na programu je prva trka. Malo je vremena za pripremu, ipak, stvari deluju dobro. RML završava auto što je kasnije moguće, optimalno koriste vreme u fabrici da ga pripreme, žele da ga isporuče što boljeg. Imaju godine iskustva, znaju šta rade, tako da staza ne mora da bude u fokusu. Idućih nekoliko nedelja, redovno ću odlaziti u Englesku, da vidim svoju novu ’bebu’ i da steknem osećaj, a za ostalo ćemo morati da sačekamo.“
Coronel_Arg_8Krajem 2013, Koronelov ostanak u WTCC-u bio je ozbiljno pod znakom pitanja. Njegov budžet izgledao je „pretanak“ za nabavljanje konkurentnog TC1 automobila. Žaleći se da je šampionat za njega postao preskup i ocenjujući da mu za sezonu treba oko milion evra, podsmešljivo je primetio da će u novom „kruzu“ sedeti samo sinovi milionera. A ispostavilo se da će sa jednim takvim – Tomom Čiltonom – u 2014. deliti garažu u ROAL motorsportu.

U vremenima neizvesnosti, a izgleda i u ostanku na stazi pomogao je BMW sportski trofej, nagrada koju bavarski proizvođač na globalnom nivou dodeljuje najboljim privatnim trkačima iz redova svojih klijenata. Koronel ju je osvojio u konkurenciji od 259 privatnika iz 48 različitih šampionata. Nagradni fond iznosio je 250.000 evra, Tomu je pripalo 30.000, uz to i mogućnost da isproba BMW M3 DTM.

P90140699„Iskreno, prošle godine u Makauu mislio sam da mi je to zaista poslednja trka. Zahvaljujući trofeju koji mi je BMW motorsport uručio kao najboljem privatnom BMW vozaču, i pripadajućem DTM testu, stvari su se ponovo zakotrljale. Opet sam imao i nešto sreće, jer znam da su u igri bila još dva trkača sa mnogo većim budžetom. Ali, ROAL se nije opredelio za novac. Oni znaju koliko sam iskusan, znaju da moje održavanje ne košta mnogo, a da puno mogu da pružim i ipak su odabrali mene. Štaviše, ja u ekipama uvek ostajem dugo. To mi je važno i to mnogo govori. Ako ste dobri, timovi žele da vas zadrže, a ne da se pozdrave s vama posle godinu dana. Ako uđete u dugoročnu saradnju, ekipa je zadovoljna,“ zaključio je Holanđanin.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 − 15 =