Nesvakidašnje: Lukoil rejsing sa tri različita automobila u TCR Rusija

Redovni učesnik TCR prvenstva Rusije, ekipa Lukoil rejsing, izvodi nesvakidašnji potez i prijavljuje tri različita automobila za ovogodišnji nacionalni šampionat.

Vozačka postava nije promenjena u odnosu na onu koja je završila sezonu 2018, crveno-bele automobile i dalje će voziti Aleksej Dudukalo, Ivan Lukaševič i Andrej Maslenjikov.

Veteran Dudukalo na raspolaganju će i dalje imati “audi RS 3 LMS” sa sekvencijalnim menjačem, model koji je vozio i prošle godine. Od svih ruskih trkača, on je najdalje dospeo na globalnoj sceni, dok je na nacionalnoj višestruki šampion. Poslednju titulu osvojio je 2015, a u protekle tri sezone TCR Rusija dva puta je bio viceprvak (2016. i 2018) i jednom treći u generalnom (2017).

Maslenjikov se priključio Lukoilovcima na polovini 2018. i u timu je odmenio Klima Gavrilova. On će u dolazećoj sezoni pilotirati “kuprom”, ali sada unapređenom, sa sekvencijalnom umesto DSG transmisije.

Treći trkač Ivan Lukaševič voziće “hjundai i30 N TCR”, model koji 2019. debituje na ruskoj trkačkoj pozornici.

Dudukalo je istakao snagu TCR šampionata najveće zemlje sveta: “TCR Rusija je jedan od najmoćnijih nacionalnih šampionata na svetu. Ove godine trebalo bi da u njemu učestvuje nekih 25 vozača, a kada je Lukoil rejsing prvi u zemlju dovezao TCR automobile, bilo ih je samo tri. Naš TCR šampionat je već 2018. bio drugi po snazi i broju učesnika, a nadam se da će postati i najjači.”

Lukaševič je prošle godine debitovao u TCR Rusija, vozio je “audi” i završio kao četvrti u generalnom. On je pohvalno komentarisao svoju novu takmičarsku spravu: “S jedne strane, u ovoj sezoni treba da iskoristim prošle godine stečeno iskustvo. S druge, opet imamo nešto novo – “hjundai” automobil. Iskreno, meni se njegovo ponašanje više dopada u odnosu na automobile u kojima sam nastupao 2019. Činjenica je da će mnogo zavisiti od parametara Balansa performansi, ali ja jedva čekam početak sezone.”

TCR Rusija startuje predstojećeg vikenda (20-21. april) na autodromu Tvrđava Grozni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 3 =