Nije kraj: Dalgren vozi “seat leon TCR” u Skandinavskom šampionatu

Bivši vozač Polstar Cijan rejsinga Robert Dalgren potpisao je trogodišnji ugovor sa PWR rejsingom.

On će voziti “seat” u novorođenom Skandinavskom turing šampionatu po TCR specifikaciji.

Ova vest stiže pola meseca pošto se švedski trkač oprostio od uloge fabričkog vozača Volvoa i preuzeo jednu od rukovodećih pozicija u firmi koja je ovlašćeni diler vozila VAG grupe. On tada nije isključio trkačke role u budućnosti, ali ih je bio stavio u drugi plan i nije delovalo da će novi angažman ugovoriti ovako brzo.

Dalgren dolazi u novu ekipu sa bogatim iskustvom u turingu, stečenom u Svetskom šampionatu, australijskim V8 Superautomobilima i, naravno, STCC-u.

“Veoma smo zadovoljni što neko Robertovog kalibra dolazi u našu ekipu, jer to može da bude od ogromnog značaja za naš napredak u narednim godinama. Pored kvaliteta koji poseduje kao vozač, on je odličan timski igrač kakav nam je potreban”, rekao je suvlasnik ekipe Danijel Haglef.

PWR rejsing uskoro počinje testove sa “seat leon rejserom” tokom kojih se puno očekuje od Dalgrena, jer Šveđanin za sobom ima mnoštvo test kilometara u automobilima sa prednjom vučom.

“Glavni deo svoje karijere proveo sam u Volvou. Moj sadašnji prelazak u Seat zasnovan je na snažnoj želji za pobeđivanjem. PWR rejsing je, po mom mišljenju, trenutno najjači tim u STCC i zajedno ćemo razvijati pobednički i nepobediv automobil. Odlično smo se razumeli od prvog sastanka, razmišljamo slično i mislim da je to dobitna kombinacija za godine koje dolaze”, rekao je Dalgren, STCC viceprvak u 2016.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*