Nije samo sponzorstvo: Engstlerov par “hjundaija” koristiće Likvi moli ulje

Višedecenijsko partnerstvo ekipe Franca Engstlera i kompanije Likvi moli, proizvođača ulja, maziva i aditiva, biće nastavljeno u Svetskom kupu turing automobila 2020. godine, ali i podignuto na viši nivo.

Likvi moli je pratio Engstlerove sportske poduhvate u vremenu Svetskog turing šampionata i nastupa u azijskim prvenstvima, a ta saradnja protezala se i na GT3 kategoriju.

U novoj, TCR epohi, ovo partnerstvo je produženo najpre 2015. godine u TCR Internacionalnoj seriji, a potom i u drugim šampionatima u kojima su se Engstlerovi automobili trkali, od blisko i dalekoistočnih do TCR Nemačka.

Zajednički WTCR angažman znači i zajednički povratak na najveću, globalnu scenu pod imenom Engstler Hjundai N Likvi moli rejsing tim. Nominalno, u pitanju jeste klijentsko takmičenje, ali će u stvarnosti to biti i prvi put da Likvi moli sarađuje s jednim praktično fabričkim timom, pa i sa samim proizvođačem automobila.

To je novitet u dugoj istoriji sportskih aktivnosti firme iz Ulma, čiji direktor marketinga Peter Bauman o predstojećoj saradnji govori bez pominjanja klijentskog statusa: “Prvi put smo zajedno s jednim fabričkim timom, dakle direktno sarađujemo sa proizvođačem automobila. To je pokazatelj značaja koji smo dosad stekli i među proizvođačima. Posle svih decenija u auto-moto svetu, naš izlazak u WTCR predstavlja i sinonim novog kvaliteta.”

Engstlerove WTCR “hjundaije” voziće Niki Katsburg i Luka Engstler, a ti automobili neće imati samo sponzorske Likvi moli oznake i boje, već će koristiti i Likvi moli ulje.

U pitanju je potpuno sintetički proizvod “sintoil rejstek GT1 10W-60”, namenski izrađen za upotrebu na pisti.

Otud se značaj saradnje s Hjundaijem u Likvi moliju ne posmatra samo kroz prisutnost robne marke u WTCR svetu, već se ogleda i u razvoju novih polja aktivnosti.

Kuća iz Ulma je tradicionalno orijentisana na tržište u postprodaji, bilo da je reč o održavanju ili nezi automobila. Zato su i Likvi moli proizvodi i sam brend dosad bili vidljiviji u radionicama nego među prodavcima automobila.

WTCR program biće prilika da se i to promeni, prognozira Bauman: “Ako nas je Hjundai odabrao čak i u trkama, to bi onda trebalo da bude još veći podsticaj dilerima Hjundaija.”

U skladu sa svojom marketinškom strategijom, Likvi moli je ovog marta potpisao trogodišnji sponzorski ugovor sa Formulom 1, naslovni je sponzor GT trke 12 sati Bathursta, a prisutan je i u MotoGP šampionatu kao glavni sponzor tima u Moto2 klasi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − 8 =