Niko Gruber vozi “hjundai” umesto Nikija Katsburga na Hungaroringu

Austrijski tinejdžer Niko Gruber debitovaće u Svetskom kupu turing automobila narednog vikenda u Budimpešti.

On će voziti “hjnudai i30 N” Likvi moli Engstler tima, sa kojim je Niki Katsburg trijumfovao u trećoj trci na Slovakija ringu.

Katsburg nije u prilici da ide u Mađarsku zbog prethodno dogovorenog angžmana, pa je ekipa odlučila da pruži priliku mladom Gruberu.

“Ne umem da objasnim kako mi je data ova prilika posle samo četiri vikenda u TCR Nemačka. Tim me zaista bezrezervno podržava, kao i Hjundai. Mislim da je razlog to što sam trijumfovao u matičnom takmičenju na debiju. Posle toga je bilo teških trenutaka, ali sam pokazao da imam brzinu. Voleo bih da iskoristim taj momentum na Hungaroringu. Daću sve od sebe da se prikažem u najboljem svetlu”, rekao je Gruber.

On se pripremao za vikend u Mađarskoj tako što je bio prisutan u Slovačkoj na WTCR rundi, gde je gledao na delu kako funkcioniše ovo takmičenje i kako se priprema automobil.

“Biće teško. Gledao sam WTCR vozače, sve je kompletno drugačije u odnosu na TCR Nemačka. Ja još učim kako se treba trkati u turing automobilu, ali zato sam i ovde – da naučim što je više moguće”

“Vozio sam Hungaroring u Formuli Reno i zaosta volim tu stazu. Osećaj sa ekipom Franca Engslera je kao da smo porodica, poznajem sve članove ekipe i uvek se dobro zabavimo. A kad smo ozbiljni, onda ozbiljno odrađujemo posao”, dodao je Gruber.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*