Nils Langefeld objašnjava principe turing trkanja (VIDEO)

Holandski automobilista Nils Langefeld ove godine vozi TCR Nemačka i u odličnoj je prilici da se do kraja sezone bori za jedno od prva tri mesta.

Konkurencija u ovom takmičenju je možda i najozbiljnija u odnosu na sva ostala turing prvenstva, jer nijednu trku nije startovalo manje od 40 automobila. Langefeld vozi verovatno najlepši turing automobil današnjice, “audi RS3 LMS”, a forma mu je u očiglednom usponu.

Holanđanin je ove sezone pokrenuo svoj Jutjub kanal na kojem možete da pratite njegov video-blog, u kojem prepričava dešavanja na svakoj od staza koje je vozio ove godine.

Očigledno inspirisan svojim starijim i iskusnijim zemljakom Tomom Koronelom, koji je kralj društvenih mreža, 29-godišnji Nils se dosetio još nečega: da pruži potpuna i veoma stručna objašnjenja kako funkcioniše trkački automobil i šta čini samo trkanje, za šta koristi sopstvena iskustva i svoj “audi”.

Prva lekcija sadrži detaljno objašnjenje volana, čemu služe svi dugmići, koja je njihova funkcija i kako to izgleda u trkačkom modu. Taj sadržaj možete pogledati ovde.

Druga lekcija odnosi se na pneumatike. Koliko ih je propisano za jedan trkački vikend, kakva pravila za njih važe, kako se dogovara strategija potrošnje guma, to Nils objašnjava na sledeći način.

Treća lekcija je zapravo predstavljanje staze Ošersleben i tumačenje onbord kamere.

U četvrtoj nam je Langefeld predstavio stazu Red bul ring, na kojoj je rado gostovao još dok je vozio Seat leon Evrokup. Njegovo viđenje čuvenog Špilberga možete pogledati ovde.

Možda najzanimljivije objašnjenje nalazi se u petom nastavku. Tu ćete videti kako izgleda trkati se sa više od 40 automobila i kako je osmišljen koncept TCR Nemačka.

Dodatna objašnjenja vezana za upravljanje automobilom, odnosno za parametre koje vidi na monitoru iza volana nalaze se na sledećem linku.

Sedmi nastavak objašnjava sistem za startovanje. Nils je ponovo u automobilu, gde pokazuje kako treba ući u krug za zagrevanje i samu trku.

Setovanje kočnica često može da napravi razliku u rezultatima, a kako se to podešava na “audiju RS3 LMS” možete pogledati ovde.

Deveti nastavak je možda i najkompleksniji, a donosi analizu podataka. Langefeld upoređuje svoj krug sa treninga sa krugom njegovog timskog kolege Kaja Jordana koji vozi “VW golf”.

Poslednji zasad dostupan materijal potiče sa Nirburgringa. Nils se poslužio svojom onbord kamerom kako bi pokazao kako izgleda vožnja na ovoj legendarnoj stazi.

Ukoliko vam se dopalo kako ovaj momak objašnjava detalje vezane za turing trkanje, možete i nastaviti da ga pratite na njegovom Jutjub kanalu, a serijal se zove Racing Unboxed by Niels Langeveld.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × four =