Nova “kupra leon kompetision” voziće WTCR, regionalna i nacionalna prvenstva 2020.

Direktor Kupra rejsinga Haime Puđ potvrdio je da će se novi, u februaru predstavljeni model “kupra leon kompetision TCR” naći na startnim rešetkama Svetskog kupa turing automobila, TCR Evropa i drugih nacionalnih šampionata 2020.

Međutim, još se ne može reći koliko će španskih trkačkih automobila biti prisutno na pistama.

“I u WTCR slučaju i u slučaju ostalih šampionata moraćemo da sačekamo kako bismo saznali konačne kalendare i tada ćemo znati koliko će “kupri leon kompetision” biti na stazi”, rekao je Puđ.

“Međutim, danas možemo da potvrdimo prisustvo timova s našim novim modelom u glavnim prvenstvima kao što su WTCR, TCR Evropa, TCR Skandinavija, TCR Italija, TCR Nemačka, VLN ili 24H serija.”

Prvi čovek takmičarskog odeljenja Kupre nije imenovao timove namerne da “kupru leon kompetision” prijave za WTCR. Poznato je da će PWR rejsing s njom voziti šampionat Skandinavije, ali nisu poznati planovi ove ekipe na globalnoj pozornici – ako uopšte postoje.

Kupra je krajem decembra 2019. otvorila mogućnost preliminarne narudžbe automobila koji u to doba nije bio ni prikazan, a do danas je poručeno tridesetak primeraka. Takav komercijalni pristup nikada dosad nije bio primenjen u slučaju jednog turing vozila.

Covid-19 pandemija izuzetno je teško pogodila Španiju, samim tim i sedište kompanije Seat i njenog brenda Kupra u Martorelu.

“Ovo su vrlo čudna vremena za sve i u Kupri smo morali da radimo na veoma drugačiji način”, istakao je Puđ.

“Obično se s našim mušterijama srećemo na stazama, licem u lice, ali sad nismo mogli da izvedemo ništa od toga, jednostavno zato što smo bili zatočeni, a fizički kontakti su zabranjeni. Uprkos tome, nastavili smo da opslužujemo naše klijente, a komunikacija s njima, bilo elektronskom poštom ili telefonom, ni u jednom trenutku nije bila prekidana.”

Trenutno nijedan automobilski šampionat nije aktivan, a Puđ i njegovi ljudi spremaju se i za ekstremne varijante, od relativno skorog restarta, pa do slučaja da s takmičenjima ne može da se počne pre iduće godine.

“Spremni smo da se suočimo s bilo kakvom situacijom, od mogućnosti da ćemo se trkati već za koju sedmicu, pa do one da ćemo za to morati da čekamo 2021. godinu. Kad se budemo vratili, moramo biti sigurni da se ne vraćamo samo da bismo ponovo stali. U suprotnom, napravićemo korak napred i dva koraka nazad.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*