Nove boje: Ovo je “nisan altima” Simone de Silvestro

Nisan motorsport Australija izmenio je izgled automobila koji će u Superautomobilima voziti Simona de Silvestro.

Ona će 2018. nastupati u drugoj punoj sezoni u najvažnijoj seriji Australije. Glavni sponzor je i dalje trgovinski lanac Harvi Norman, koji Simonu podržava još od 2015, kada je na Bathurstu 1000 prvi put takmičila u superautomobilu.

“Uvek priželjkujete da vam automobil izgleda dobro, a ekipa je uradila sjajan posao”, prokomentarisalala je De Silvestrova.

“Jedva čekam da vidim kako on izgleda na pisti. Provela sam deo međusezone u Evropi trenirajući, ali sam neprestano bila na vezi sa ekipom i bila u toku sa svim dešavanjima. Sad sam fokusirana na to da pokažem šta mogu, bazirajući se na iskustvima od prošle sezone”, dodala je Švajcarkinja.

Simona je prvu kompletnu sezonu u Superautomobilima završila na 24. mestu i kao najbolji debitant, ali uz obećavajući tempo. Ona se raduje činjenici da više nije ruki i smatra da će na svaki trkački vikend dolaziti makar malo bolje pripremljena nego 2017.

“Ove godine mi sleduje velika promena, jer mi je većina staza poznata. To znači da nećemo više morati da vredno vreme na stazi posvećujemo učenju kuda staza vodi i gde su reperi za kočenja.”

“U drugoj polovini prošle godine kockice mozaika su zaista počele da se sklapaju. Njukasl i Bathurst su mi bili mnogo zabavni i bilo je uzbudljivo kada sam se trkala u prvih deset.”

“Očekujem mnogo od sebe, da se poboljšam i da se stalno trkam među vodećima.”

Simona De Silvestro dobila je novog trkačkog inženjera Krisa Stakija.

“Test dan će nam pomoći da se razumemo, a do početka sezone u Adelejdu govorićemo istim jezikom. Želela bih da sezona počne ovog časa!”

Ove godine De Silvestrovoj će timske kolege u ekipi biti Rik Keli, Majkl Karuzo i pridošlica Andre Hajmgartner, koji vozi umesto sada penzionsanog Toda Kelija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × four =