Novitet u Superautomobilima: Ovako izgleda Kortnijev “mustang” #44

Australijski šampionat superautomobila bio je na prinudnoj tromesečnoj pauzi zbog covid-19 pandemije, ali se ovog vikenda sezona nastavlja na Sidnej motorsport parku.

Tom prilikom će Džejms Kortni zabeležiti prvi start u Tikfordovom “ford mustangu” čija je nova livreja izvedena u bojama naslovnog sponzora kompanije Bust mobil i prikazana uoči takmičarskog vikenda.

Zanimljiv sled događaja spojio je Tikford rejsing i Kortnija. Šampion superautomobila 2010. počeo je sezonu u “holdenu” Tima Sidnej/Tekno autosport, s kojim se rastao već posle dve izvezene trke.

S druge strane, Tikfordov klijentski tim 23Red rejsing ostao je bez glavnog sponzora (Milvoki alatke) i povukao se iz šampionata. Tako je sedište jednog “mustanga” ostalo upražnjeno, a Kortni i njegov partner Bust mobil bili su spremni da uskoče.

“Auto izgleda neverovatno”, komentariše Kortni uoči restarta sezone. “Sve je pripremljeno, spremni smo za moćan start našeg novog partnerstva i jedva čekam da sednem za volan i izađem na pistu.”

“Definitvno sam uzbuđen što se vraćam na stazu zarad pravog trkanja i utoliko uzbuđeniji što debitujem za Tikford u Bust mobil “ford mustangu”.

“Sve će biti prilično ekstremno, ali je tim odlično započeo godinu i ubeđen sam da ću se brzo snaći i da ovog vikenda zajedno možemo da počnemo kako valja.”

Program trkačkog vikenda na Sidnej motorsport parku organizovan je u samo dva dana. Prva trka od 130 kilometara vozi se u subotu, preostale dve, identičnog trajanja, biće održane u nedelju.

Posle Adelejda 500 i Melburna, Sidnej supersprint je nominalno treća runda šampionata Superautomobila. Međutim, takmičarski vikend u Melburnu prekinut je posle kvalifikacija, pa su jedine dve dosadašnje trke vožene u Adelejdu, a na njima su slavili Džejmi Vinkap u “holdenu” i branilac titule Skot Meklohlin u DJR Penske “mustangu”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*