Od septembra svi “seati TCR” postaju “kupre TCR”

Među automobilima homologiranim za nastupe u TCR kategoriji trenutno se nalaze četiri modela kuće iz Martorela: “seat leon TCR”, “seat leon TCR DSG”, “kupra TCR” i “kupra TCR DSG”.

Počev od 1. septembra ove godine, svi modeli španskog proizvođača koji još nose ime “seat leon TCR”, bilo sa sekvencijalnim, bilo sa DSG menjačem, i zvanično će postati “kupre TCR”.

Da bi se to dogodilo, svi će oni u roku od četiri meseca morati da budu unapređeni delovima nove specifikacije, koje je Seat stvorio kako bi i tehnički, i kroz promenu imena definisao i promovisao svoju nedavno rođenu performantnu i sportsku marku.

Tako je određeno biltenom TCR tehničkog odseka, objavljenim 25. aprila, pa će svi vlasnici trkačkih “seata” morati da reaguju, dobave i ugrade nove komponente. Na pistama će od septembra biti prisutan samo brend Kupra, po specifikaciji iz 2018.

Trenutni parnjaci, “kupra” i “seat” DSG sa serijskim DSG menjačem imaju iste parametre balansa performansi: osnovnu težinu od 1.230 kilograma, 60 kg kompenzacione težine i ne nose dodatne BoP kilograme. Dopuštena snaga im je 102,5%, a klirens iznosi 80 milimetara.

Identične parametre imaju i “kupra” i “leon” sa trkačkom transmisijom: 1.265 kg bazne težine, kompenzacioni dodatak od 60 kg, i na to BoP popust od 10 kilograma. Snaga motora im je određena na 100%, a odstojanje od tla je takođe 80 mm.