Odložen i Gudvud festival brzine planiran za jul!

Tradicionalni Gudvud festival brzine najnovija je u nizu automobilskih sportskih manifestacija odloženih zbog pandemije koronavirusa.

Okosnicu godišnjeg festivala predstavlja brdsko-brzinska trka na stazi dugačkoj 1.890 metara, a u prateći program spadaju i brojne demo vožnje, izložbe i prezentacije.

Manifestacija redovno privlači oko 200.000 posetilaca, a njeno izdanje za 2020. trebalo je da bude održano od 9. do 12. jula.

Međutim, pre samo dva dana, rukovodeće telo auto-sporta na Ostrvu, Motorsport UK, suspendovalo je sva takmičenja četvorotočkaša barem do 30. juna.

Ova odluka doneta je u skladu s merama koje je vlada Velike Britanije preporučila u odgovoru na covid-19 krizu, a one između ostalog podrazumevaju i ograničenje masovnih skupova.

Ukoliko bi pomenuta suspenzija automobilističkih aktivnosti zaista trajala “samo” do 30. juna, Gudvud je još mogao biti održan u originalnom terminu. Ne znajući hoće li se do leta situacija dovoljno poboljšati, njegov organizator je ipak rešio da ga odloži za kasniji period u godini – kasno leto ili ranu jesen.

O novom terminu Festivala brzine 2020. javnost bi trebalo da bude obaveštena u nedeljama koje dolaze.

Rekord staze na Gudvudu drži Roman Dima, koji je 2019. u električnom “folksvagenu I.D. R” zaustavio štopericu na 39,9 sekundi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × one =