Opel razvija novu astru OPC za TCR Internacionalnu seriju

Opel motorsport objavio je da radi na razvoju nove „astre OPC“ u skladu sa TCR tehničkim normama.

Trkački auto namenjen nacionalnim i međunarodnim trkačkim programima zasnovan je na novoj „astri K“, koja će doživeti svetsku premijeru na Frankfurtskom salonu automobila u septembru mesecu.

„Astru TCR“ pokreće dvolitarski turboprehranjivani motor koji oslobađa 330 KS i raspolaže maksimalnim obrtnim momentom od 410 Nm, što je potpuno u skladu sa performansama koje je predvideo organizator serije.

Potpune tehničke specifikacije biće objavljene u skoroj budućnosti, a testiranja novog trkačkog automobila treba da počnu u oktobru.

Opel-Astra_motorsports_rear„Turing trke oduvek su bile značajne Opelu, a filozofija nove TCR serije odgovara našoj ideji o klijentskom trkanju. Želimo da ambicioznim privatnim ekipama ponudimo platformu za uzbudljiva takmičenja po razumnim troškovima“, kazala je Tina Miler, direktorka marketinga Opel grupe.

„Znali smo da je Opel tokom prethodnih meseci ozbiljno razmatrao TCR koncept i vrlo smo zadovoljni odlukom kompanije. Objava o razvoju nove „astre“ TCR specifikacija čini nas veoma ponosnim i uvodi još jedan izvanredan automobilski brend u TCR svet“, prokomentarisao je direktor i promoter TCR Internacionalne serije Marčelo Loti.