Oriola: Ja sam najbolje klasifikovani Španac u jednom svetskom turing prvenstvu!

Photo François Flamand / DPPI.

Pepe Oriola je nakon završetka inauguralne sezone FIA Svetskog kupa turing automobila kazao da nije mogao imati bolju finalu rundu godine.

Posle trideset WTCR trka i dva top 10 rezultata u Makauu, Španac je šesti u generalnom plasmanu šampionata.

Vozač “kupre TCR” se nakon trka u Japanu nalazio na četvrtoj poziciji i u poslednji trkački vikend sezone ušao je sa prilikom da sezonu završi kao trećeplasirani.

Završivši sedmi u prvoj trci u subotu, predstavnik ekipe Kampos rejsing održao je tu šansu, ali ne zadugo. U drugoj trci, izvukao je deblji kraj u višestrukom incidentu u Lisabon krivini, koji je sam započeo kontaktom sa Janom Erlaherom, što ga je izbacilo iz trke.

Pepe je u poslednjoj vožnji vikenda došao do šeste pozicije, što nije bilo dovoljno da završi ispred Žan-Karla Vernea u generalnom. Francuz je klasifikovan bolje jer u sezoni ima četiri pobede, a Oriola samo jednu (uz 7 podijuma).

Uprkos tome, 24-godišnji Pepe je završio sezonu na najboljoj poziciji na kojoj je ikada bio plasiran neki španski vozač u turing šampionatu svetskog nivoa, na šta je jako ponosan.

“Veoma sam srećan jer smo tokom sezone od manjeg postizali više. Mnogo smo se trudili i moram da se zahvalim Kupri i Kampos rejsingu na podršci i poverenju.

Formirali smo pobednički tim koji me je doveo do istorijskog rezultata i postao sam najbolje klasifikovan španski vozač u svetskom šampionatu u turing trkama.”

“Biti šesti je veliki trijumf, i još više od toga kada sam izjednačen sa Verneom po broju poena, a sa samo jednim bodom zaostatka za četvrtoplasiranim. Dodatno, završio sam ispred Teda Bjerka, WTCC šampiona iz 2017.”

“Ponovo sam pokazao da sam među najboljima u šampionatu na stazi Makau, koja mi je kao druga kuća i odakle je jedan od mojih sponzora. Nisam mogao imati bolje finale sezone.”