Oriola, slavljenik iz Monce: Dokazao sam i sebi i drugima da nisam zaboravio da vozim!

Šesta trka evropskog TCR šampionata završena je pobedom Pepea Oriole.

U tesnom finišu u “Hramu brzine” u Monci Španac je s Brutal fiš “hondom” odoleo napadima superbrzog Žilijena Brišea i prošao je kroz cilj samo 0.152 sekunde pre “pežoa”.

Šesti različiti osvajač trka kontinentalne serije u ovoj sezoni, Oriola je danas startovao šesti, ali je poveo već u prvom krugu i istakao se i u ofanzivi i u defanzivi.

Za pobedu se Pepe definitvno potrudio, o čemu je govorio posle trke: “Bilo je teško. Izveo sam dobar start, svi su bili prilično fer. Onda sam pokušao da forsiram koliko god sam mogao. Ali, Žilijen je imao bolji tempo, znali smo da će biti brz i probao sam da malo sačuvam gume dok me ne stigne.”

“Zatim smo vodili dobru bitku, on je imao veću krajnju brzinu, ali sam se ja branio na prvoj šikani i uspeo sam. Držao sam ga za sobom tri ili četiri kruga, uz njegovu prednost u brzini na pravcu, još sam ja bio taj koji je sekao vazduh.”

“Zadovoljan sam zbog tima i zbog sebe, ovo je bila ludački teška godina. Imali smo mnogo malera, počev od Pol Rikara, kada mi se hauba otvorila. Ekipa je ovo zaslužila, mnogo su se trudili i uvek su verovali u mene. I ja sam verovao u sebe, jer ponekad počnete da se preispitujete, ali mislim da sam dokazao i sebi i svima ostalima da nisam zaboravio kako da vozim.”

“Pobedili smo na stazi koja nam ne odgovara, mi nemamo veliku maksimalnu brzinu, i ovakva pobeda čini me ponosnim. Mislim da će i Honda biti zadovoljna, JAS je nedaleko odavde, ovo im je domaća trka.”

Oriola je subotnji nastup okončao posle sudara i bio je vrlo kritičan prema standardima vožnje pokazanim u trci 1. Danas je, pak, pohvalio svoje kolege: “Moram da kažem i da je borba s Brišeom bila veoma fer i to nam je potrebno u TCR Evropa, a ne vožnje kakve smo videli juče, kada mnogo vozača nije završilo zbog kontakata. Srećan sam, hajde da vidimo kako ću proći na sledećoj trci, to je moja domaća runda u Barseloni.”