Osniva se TCR akademija na autodromu Adrija

Promoter TCR Internacionalne serije i autodrom Adrija zajednički su osnovali TCR internacionalnu akademiju.

“Njena svrha je da izađe u susret sve većem interesovanju mladih vozača koji žele da uđu u TCR trkanje i da se upoznaju sa tajnama TCR automobila”, objasnio je osnivač i promoter TCR koncepta Marčelo Loti. “Verujem da je Međunarodni autodrom Adrija savršeno mesto za razvoj ovog projekta, jer je njegova moderna infrastruktura savršeno osposobljena da zadovolji sve potrebe vrhunske trkačke akademije.”

TCR internacionalna akademija ponudiće različite nivoe instruktaže, uz nadzor profesionalnog osoblja i tutora u segmentu vožnje i inženjerstva.

“Već neko vreme smo se poigravali idejom o ustanovljenju trkačke akademije na našoj stazi. Posebno smo se potrudili u vezi s tim pošto smo izgradili i karting stazu, ali se prilika nije ukazala dok nismo našli savršenog partnera u Lotijevoj organizaciji i TCR konceptu”, kazao je Mario Altoe, direktor autodroma.

“Kupićemo TCR homologirane automobile različitih marki i iskoristiti ih kako bismo ponudili nekoliko mogućnosti: od individualno skrojenih sesija, tokom kojih će vozač moći iscrpno da testira auto po svom izboru, do različitih nivoa trodnevnih grupnih sesija. A kako je TCR idealna kategorija za razvoj mladih i talentovanih vozača, trenutno pregovaramo sa sportskom sekcijom Italijanskog auto-kluba, kako bismo uspostavili blisku saradnju sa njihovom trkačkom školom. Njima ćemo ponuditi sesije za početnike, koje će polaznike voditi kroz uzastpne korake, od kartinga, preko produkcijskih turing automobila i TCR-a, sve dok ne dobiju C trkačku licencu”, dodao je Altoe.