Otac i sin Milenko i Milan Vuković voze dva “megana” u TCR Istočna Evropa na Poznanju

Posle fantastičnog starta sezone i impresivnog nastupa na Hungaroringu i Red bul ringu, Milenko Vuković nastavlja sezonu TCR Istočna Evropa ovog vikenda u Poljskoj.

On će voziti “reno megan” koji je u saradnji sa Reno sportom sam konstruisao, ali za volanom drugog automobila neće biti Franjo Kovač, već njegov sin Milan!

Mladi naslednik se ove sezone okušao u Tvingo kupu, ali nije mogao da propusti šansu da sedne u TCR automobil čiji je razvoj pratio od samog početka.

“Milan je sto odsto involviran u sve što se radi u mojoj radionici, ali nikad do sada nije čak ni seo u TCR auto. Niko od nas nije ranije vozio Poznanj, a ono što je on pokazao na prvom izlasku na pistu koju ne zna u autu koji prvi put vozi je impresivno. Njegove performanse su ono što me čini najponosnijim tatom na svetu”, rekao je Milenko Vuković posle prvog nezvaničnog treninga.

Inače, “megan” će nositi najveći balast na poljskom autodromu – 40 kilograma, za vikend u Poznanju je prijavljeno 13 trkača, a satnica izgleda ovako:

Petak
14.10 Kvalifikacije
Subota
14.30 Trka 1
Nedelja
11.10 Trka 2