Ovako izgleda “nisan” Simone de Silvestro: “Crveno ide brže”

Prikazane su takmičarske boje “nisan altime” #78 u kojoj će Simona de Silvestro započeti svoju trogodišnju avanturu u australijskim Superautomobilima.

Posle startova na Bathurstu 1000 u 2015. i 2016. u kompletno ženskoj postavi, švajcarska pilotesa je prvi put u prilici da se najvažnijem šampionatu u Australiji posveti u punom programu. Sve to zahvaljujući želji organizatora da Superautomobile učini privlačnijim lepšem polu i u tom cilju obezbeđenoj finansijskoj podršci sponzora u iznosu od tri miliona dolara po svakoj od dolazeće tri sezone.

De Silvestro će voziti jedan od četiri automobila Nisan motorsporta, a naslovni sponzor njene “altime” #78 je kompanija Harvi Norman.

“Auto izgleda fantastično – crveni idu brže, zar ne?”, našalila se Simona na predstavljanju kolor šeme za 2017. godinu. “Harvi Norman me je ispratio na dva dosadašnja starta na Bathurstu 1000, sjajno je što su ponovo sa mnom i što me podržavaju.”
Harvi Norman je multinacionalni maloprodajni lanac koji trguje nameštajem, kompjuterima, komunikacionom opremom i kućnim aparatima. Sedište firme je u Australiji, a filijale postoje u Irskoj, Maleziji, Novom Zelandu, Severnoj Irskoj, Singapuru, Sloveniji i Hrvatskoj. Od sponzora sveženskog tima na Bathurstu, Harvi Norman se pretvorio u dugoročnog partnera Simone de Silvestro, što je u kompaniji objašnjeno na sledeći način: “Znamo da je ozbiljno talentovana. Tražili smo izuzetne sportiste, žene koje briljiraju u odabranoj disciplini, pokretane željom za uspehom i koje ulažu i psihičke i fizičke napore da budu najbolje i istaknu se u sportskom okruženju. Sa svakog aspekta, Simona je takav sportista.”

Da je u ceo program uključen krupan novac, svedoči i sledeće: sponzorskom pulu koji podržava Simoninu kampanju pripadaju i brendovi LG i Lenovo, a na otvaranju sezone svoje mesto će naći i Turistička organizacija Južne Australije.

Bivši takmičar u Indikaru i Formuli E, kao i test vozač ekipe Zauber F1, De Silvestro već je poodmakla u pripremama za sezonu Superautomobila 2017, i na stazi i van nje.

“Počeli smo naš program testiranja, već se osećam vrlo ugodno i u automobilu i u ekipi. Sezona će biti izazovna, to mi je prva puna godina kako ću voziti “altimu”. Međutim, nalazim se u odličnom timu. Svi su me dočekali iskrenom dobrodošlicom i jedva čekam da pređemo na trkanje”, izjavila je 28-godišnja Švajcarkinja, koja se kod kuće bavila intenzivnim kondicionim i visinskim treninzima.

“Sada osećam da sam fizički spremna, ali ću morati dodatno da se pripremim za toplotu i zato ceo februar provodim u Australiji. Mislim da će na prvoj trci sve biti naporno, od vrućine, pa do potrebe da bolje upoznam auto. Ali, za to ću se pripremiti što bolje mogu, u prvu trku ću ući bez posebnih planova i iz nje ću izvući pouke.”

Za debitantsku punu sezonu u Superautomobilima Simona je odabrala startni broj 78, s kojim je vozila u Indikaru od 2010. do 2013.

“S tim brojem sam imala najviše uspeha i zato mi se dopada”, objasnila je devojka koju su kao neustrašivog i žilavog trkača prozvali “Gvozdenom devicom”.

Predsezonski test šampionata Superautomobila zakazan je za 21. februar na Sidnej motorsport parku, dok takmičarsku sezonu otvara trka Klipsal 500 u Adelejdu, na rasporedu od 2. do 5. marta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 − 9 =