Ovo je prva od četiri “nisan altime” za šampionat Superautomobila 2019. (VIDEO)

Ekipa Keli rejsing imaće četiri “nisan altime” u Australijskom prvenstvu superautomobila 2019, a javnosti je prva prikazana ona koju će voziti Rik Keli.

Tokom šest prethodnih sezona, Nisan se kao fabrički tim trkao u najznačajnijoj seriji u Australiji, a operativu je vodio porodični tim Keli rejsing.

Kako je “altima” 2017. prestala da se prodaje u Australiji, Nisan nije video interes da ostane u šampionatu. Međtim, automobili su i dalje prisutni, a Keli rejsing ih ove godine prijavljuje kao privatna ekipa.

Aerodinamički unapređenu “altimu” po specifikacijama 2019. koja pripada Riku Keliju krasi osavremenjena livreja. Njome vizuelno dominira glavni sponzor Kastrol, kao i njegova matična kompanija BP.

“Kastrol je jedan od najprepoznatljivijih brendova u automobilskom svetu, a mi imamo njihovu podršku na bazi višegodišnjeg ugovora”, kazao je Keli, osmi u generalnom plasmanu prvenstva 2018.

“Prošle godine smo uživali u saradnji s Kastrolom i bila je velika satisfakcija što smo im doneli jednu pobedu i još tri plasmana na podijumu.”

“Dopada nam se kako izgleda auto #15 za ovu godinu. Prošlogodišnja livreja bila je vrlo popularna među navijačima i osećamo da će svi biti impresionirani izgledom našeg izazivača za 2019.”

“Sjajno je što imamo i podršku Britiš petroleuma – Kastrol i BP su dva legendarna brenda i drago mi je što ih predstavljam na stazi i van nje.”

Kastrolova podrška Keli rejsingu poklapa se sa stogodišnjicom ove marke ulja na tržištu Australije.

Preostale “altime” će u 2019. voziti Simona de Silvestro i još dva pilota koji samo još treba da budu i zvanično potvrđeni: Andre Hajmgartner i Geri Džejkobson.

Angažman švajcarske pilotese nije bio pod znakom pitanja, Hajmgartner je takođe bio član Nisanovog kvarteta i prošle sezone, a Džejkobson u Superautomobile stiže kao debitant i zamena za Majkla Karuza.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × four =