Paulsen: Cilj za 2019. mi je TCR Evropa sa novim automobilom. Biće teško, ali ću pokušati!

Norveški automobilista Stijan Paulsen i usred zime je zauzet delatnostima koje za cilj imaju nastavak takmičarske karijere u TCR Evropa 2019.

Prisustvo na kontinentalnim pistama Paulsenu je i dalje sportski prioriet. Da bi svoju kampanju u 2019. postavio na čvrste osnove, on preuređuje svoju radionicu i planira da sredi i proda “kupru” koju je dosad vozio, a da zatim nabavi neki drugi automobil.

Uređenjem stanja u glavnom štabu svojih trkačkih aktivnosti Norvežanin se bavio i prošle godine i ono mu je oduzimalo dosta vremena i energije. Paulsen taj projekat sada smatra fundamentalno značajnim da bi mogao dalje da se trka.

Meni je cilj da se i u 2019. trkam u seriji TCR Evropa, ali to govorim s određenom rezervom”, izjavio je Stijan za Motorsport.com.

“Tokom ovih božićnih praznika nastavio sam da radim na svojoj garaži, rekonstruišem je i treba još mnogo šta da dovedem u red, od strukturnog nivoa pa do materijala koje treba prerasporediti. To mi je u ovom trenutku prioritet, jer se radi i o nekim stvarima koje pripadaju mom bratu.

Tridesetjednogodišnjak iz Frederikstada uvek je hendikepiran malobrojnošću svoje prateće ekipe, koja ima najviše petoricu članova. Ta činjenica otežava mu i pripreme za trkačke vikende, i komplikuje operativu na autodromima.

Tako će, izgleda, biti i ubuduće: Stijan ima mnogo posla, a malo vremena da se pripremi za sezonu koja dolazi. Uz to, planirao je i da zameni postojeći auto.

Apsolutno moram da uredim automobil da bih posle pokušao da ga prodam. Kada mi to uspe, proceniću koliko imam para za kupovinu novog.”

“Konačno, potrebno mi je da zaradim još novca da bih skicirao program za sezonu koja počinje u aprilu. Ne mogu da sakrijem određenu zabrinutost zbog toga, jer je vreme ograničeno. Biće izuzetno teško, ali ću pokušati”, obećao je Paulsen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen + sixteen =